Menu Luk

Træet var skyld i kloakproblemer

Måske læste du historien fra forleden her? Det viste sig, at min bror i længere tid har kæmpet med et næsten tilsvarende problem: Når der kom megen regn, sivede der vand ind gennem væggene i hans kælder. Ikke fra kloakken i gulvet – men direkte gennem væggene!

Han lånte min kloakrenser for at få renset op i det afløb, der bortskaffer vandet fra hans tagrender, men allerede fetr godt en meter kunne båndet ganske enkelt ikke komme længere. Noget blokerede helt og aldeles for gennemstrømningen.

Vi gravede op, og fik et mindre chok: Kloakrørene var fuldstændigt ødelagte og blokerede af rødder fra den kæmpestore blodbøg, han har i hjørnet af sin grund. Han var hurtig til at tage en beslutning om, at det træ bare skulle fældes. Dels havde det fået en mærkelig facon, og dels var han træt af de mange blade i haven. Endelig var han lidt bekymret for, om det en dag ville vælte i en brandstorm og ramme huset.

Professionelle skal der til

Træet står et sted og er så kompliceret, at det er en opgave for professionelle udi træfældning! Han kontaktede med det samme firmaet Hegner, der er ret lokalt og har et forrygende godt rygte. De kom ud og så på opgaven, og det gav de så en pris på, der egentlig var forbavsende lav i forhold til, hvad han havde forventet. Aftalen blev indgået og datoen fastsat.

Jeg tog derover, for jeg ville se det ske. Og jeg skal love for, det var professionelle folk! De klatrede op i træet og nærmest dissekerede det i et mønster, der gjorde, at der ikke var risiko for, at noget faldt ned og beskadigede huset. At de skar det op på den måde gjorde også transporten af det store gamle træ noget nemmere.

Det var da lidt trist at se et så stort træ forsvinde, men det er jo bare sådan, det er nogle gange.

 

Related Posts