Menu Luk

Slagelse vinduespolering

En af mine studiekammerater, Martin, er i sandhed en ukuelig mand. For snart seks år siden mistede han sit gode job som ingeniør efter fire års ansættelse umiddelbart i forlængelse af vores studietid. Han blev som så mange andre ramt af finanskrisen, idet det rådgivende ingeniørfirma, hvor han var ansat, bukkede under i forbindelse med nogle store fordringer, der aldrig blev indfriet.

Men Martin er ikke typen, der kan affinde sig med at gå arbejdsløs, så da det på det tidspunkt ikke var muligt for ham at finde et andet job indenfor sit fag, sagde han bare ”pyt med det”, så starter jeg da selv et firma af en eller anden art.

Han valgte at etablere et rengøringsfirma, og det gik faktisk også ganske fornuftigt, men på et tidspunkt gik det op for ham, at der rent faktisk var mangel på firmaer, der tog sig af vinduespudsning i Roskilde, hvor hans rengøringsfirma havde hjemme.

Han kendte en mand, der havde været vinduespudser i en del år, og ham valgte han at ansætte i sit rengøringsfirma med det formål, at han skulle tage sig af alt, hvad der var af opgaver med vinduespudsning. Og det viste sig hurtigt, at der var et ret stort behov for en vinduespudser i Roskilde, for Martin var nødt til at få sin ansatte vinduespudser til at oplære en ung mand i faget, så firmaet kunne klare den stadigt stigende efterspørgsel.

Martin selv måtte også af og til give en hånd med, når der var rigeligt med opgaver, og han fandt ud af, at der var gode penge i faste kontrakter med de kunder, der ønskede sådan en. Så han gav sig til at undersøge et større marked og fandt ud af, at der vist også var et uopfyldt behov for vinduespudsning i Slagelse.

Det lykkedes ham i løbet af et par uger at lave kontrakter med så mange kunder, at der var basis for at etablere en filial af hans firma i Slagelse. Men han havde dog et problem med at finde en vinduespudser i Slagelse med en vis erfaring, så i starten af den periode, hvor han også påtog sig vinduespudsning i den by, måtte hans ansatte bruge for meget tid på landevejen for at betjene kunderne i Slagelse.

Sagen var, at Martin efterhånden havde fået oplært en hel lille flok af vinduespudsere, så det var ikke noget problem at leve op til de kontraktlige forpligtelser, han havde i forhold til kunderne i Slagelse, men af logistiske grunde ville han gerne have oprettet sin filial i byen.

Det lykkedes så også på et tidspunkt, da han fandt frem til en erfaren vinduespudser i Næstved, som gerne ville påtage sig at lede en filial i Slagelse med hele tre fuldtidsbeskæftigede. Og det viste sig at være et godt valg, fortalte Martin, da vi mødtes for nylig. Filialen i Slagelse giver et pænt afkast til Martin firma, og han har ikke behov for at yde nogen særlig indsats selv. Han skal bare ordne regnskabet og score kassen.

 

Related Posts