Menu Luk

Salg til frisører

woman holding hair dryer

Det er noget af en luset løn, jeg har fået tilbudt i mit nye job. Men efter mere end fem måneders ledighed, fordi det firma, hvor jeg tidligere var ansat, gik konkurs, handler det for mig bare om at få noget at bestille. Men en udfordring er det bestemt, for jeg har ikke tidligere fungeret som sælger, og nu skal jeg farte land og rige rundt for at sælge forskelligt frisør tilbehør til salonerne.

Firmabil til rådighed

En del af min løn består i, at jeg har fået stillet firmabil til rådighed. Det var også nødvendigt, for min mand er afhængig af at bruge vores egen bil på sit arbejde, og efter så lang tids ledighed for mit vedkommende er privatøkonomien ikke ligefrem skruet sådan sammen, at vi bare kan gå ud at købe en bil mere. Der er trods alt også grænser for, hvor lille eller gammel, sådan en må være til mit brug, for min nye arbejdsgiver har stillet mig i udsigt, at jeg nok skal regne med at køre det meste af 50.000 km om året i arbejdskørsel alene.

I løbet af den ansættelsessamtale, jeg var indkaldt til, nævnte arbejdsgiveren, at det nok var nødvendigt for mig at bruge lidt tid på at sætte mig ind i de forskellige produkter, jeg skal sælge. Da jeg først skal tiltræde om godt en måned, tilbød jeg at bruge min egen tid – som jeg jo endnu har masser af som ledig – til at læse forskelligt materiale om firmaets produkter.

Måske fik jeg jobbet fordi

Jeg ved selvfølgelig ikke, om den tidsmæssige foræring, jeg dermed tilbød firmaet, havde nogen indflydelse på, at det blev mig, de valgte til jobbet, men det kan da nok ikke udelukkes. Selv har jeg altid haft det sådan, at jeg ikke skelner så præcist mellem min arbejdstid og fritiden, og den indstilling er nok også nødvendig i den type arbejde, jeg nu skal prøve kræfter med.

Så i disse uger sidder jeg flittigt og læser om de forskellige produkter – både i beskrivelser på papir og på firmaets webside, som er mere udførlig. En af de ting, jeg for eksempel aldrig tidligere har været i nærheden af, er hair extensions, for jeg har altid selv haft et meget fyldigt hår og har aldrig været kortklippet, så jeg har ikke haft brug for at ændre min frisure ved at tilføje nyt hår.

Der er et kæmpe udvalg

Men de forskellige produkter til almindelig hårpleje er jeg noget mere hjemme i. I det sortiment, jeg skal forsøge at sælge, er der masser af forskellige shampoos og alt muligt andet til den daglige hårpleje, så hvad den slags angår, kan jeg nøjes med at sætte mig ind i de mere tekniske beskrivelser af produkterne.

Jeg er heller ikke helt uden erfaring med farve til hår, for jeg har som langt de fleste kvinder prøvet at skifte stil med en ny hårfarve i ny og næ. Det er nu altid endt med, at jeg er vendt tilbage til min medfødte, blonde stil, for selv om min mand ikke altid kan dy sig for at kalde mig en dum blondine, er det alligevel den hårfarve hos mig, han foretrækker.

Related Posts