Menu Luk

Udvikling af ledere

Nå ja – jeg har sgu alle dage været lidt skeptisk, når talen faldt på lederudvikling og optimering af processer – både ledelsesmæssige og andre typer processer. Egentlig bundede min skepsis nok meget i, at jeg oplevede, at området blev inficeret af konsulenter, der nogle gange gjorde mere skade end gavn. Eller som blot intet bidrog med udover et fabelagtigt ordforråd. Men i foråret blev jeg så – ganske nødtvunget – hevet ind i et forløb, der i den grad fik mig til at ændre mening. Jeg kom simpelthen i kløerne på nogle mennesker, der virkelig gjorde en positiv forskel på alle fronter!

LMI

Det er det, de hedder: LMI. Og det er åbenbart et firma med en del år på bagen, for de fejrer 25 års jubilæum i år. Dte kan du i øvrigt se på deres hjemmeside: LMI.

Nå – men min øverste chef kaldte mig altså ind til et møde, hvor han fortalte mig og mine chefkolleger, at han havde hyret LMI til et forløb, og at han i øvrigt forventede en 100% loyalitet til den beslutning. Det blev sagt på en måde, så vi ikke var i tvivl, og han blødte det så op med, at hvis vi blot ville give det en chance og møde det med åbent sind, ville vi få en overraskelse, vi sent ville glemme.

OK så – skal det være, skal det være. Jeg orienterede min afdeling om det forestående forløb, og nu vil jeg ikke trætte dig med, hvad der foregik. Jeg vil i stedet springe det helt over og fortælle om resultat i stedet.

Holder du godt fast?

Min afdelings produktivitet steg med 23%, medarbejdertilfredsheden med 11% og sygefraværet faldt med 8%. Og det hele kan tilskrives de værktøjer, vi fik af LMI samt den minutiøse og dybt engagerede gennemgang af hvert eneste lille led i flowet i min afdeling – og i øvrigt i alle afdelinger i firmaet.

Læren for mig er klar: Aldrig mere være skeptisk for forandringer!

Related Posts