Menu Luk

Rivieraen og så Norge

Skilt ved den franske riviera

I din familie er der ikke noget med at flyve på ferie. Det betyder ikke, at I ikke kommer langt væk i ferierne. Det betyder bare, at I kører selv og at I måske er væk i lidt længere tid end dem, der tager på flyrejse til syden. Her i sommers havde I sammensat en skøn ferie, det fik jer helt ned til Sydfrankrig, hvor I fandt en skøn feriebolig ved den franske riviera. I boede der i fem dage, og så gik det ellers op langs Atlanterhavskysten, hvor I havde fået lovning på en ferielejlighed i Normandiet. Det var en oplevelse at se den barske natur i det nordlige Frankrig og så sammenligne den med den tørre natur i det sydlige.

Harzen på vejen hjem

Naturligvis have I også fundet gode ferieboliger i Harzen på vej hjem. Ingen bilferie sydpå uden et stop i Harzen. Naturen er smuk – og ja landskabet oser af historier om riddere og prinsesser. Lige nu, er I ved at planlægge en kør-selv ferie til vinter. Det skal selvfølgelig være noget med at kunne stå på ski. Og ja, en skiferie i Hemsedal er ikke at kimse ad. Turen er lidt lang. Men ikke så lang som sommerferiens. Du har prøvet at køre derop tidligere – for et par år siden. Det gik fint. Så hvorfor ikke også til vinter. Du har jo fået en større og stærkere bil. Du skal bare huske at have vinterdæk på – og eventuelt en kæde med i bagagerummet.

Køre selv ervores valg

Jo, I er glade for at køre på ferie i bil. Lige nu er der diskussioner ude i køkkenet, kan du høre. Det er jeres store søn, som er ved at plage din viv om, at I skal tage i badeland i efterårsferien. Bare i en weekend. En af hans klassekammerater har fortalt ham, at de skal i badeland i Jylland. Din søn er ved at sprække af misundelse. Du kan høre din hustru fortælle ham, at I allerede har været på en lang ferie i sommers og skal afsted igen på skiferie til vinter. Han er ulykkelig. Er ved at skrige af raseri.
Du må ud i køkkenet og redde situationen, inden det ender i et voldsomt skænderi imellem din viv og jeres store søn.

Ikke altid muligt at tækkes alle

Du kigger skarpt på ham og han tier stille. Du kan se en tåre i øjenkrogen. Dit hjerte bløder for ham. Du sætter dig ved siden af ham og fortæller ham, at I ikke kan køre til et eller andet badeland i Jylland, bare fordi hans kammerat skal afsted. Der skal bookes ferielejlighed. I skal sikre, at der er plads til jer. Og I har ikke tid til at være væk i en hel uge. Du ved, hvem kammeraten er. I har mødt ham og hans forældre et par gange. De er søde. Og ideen dæmrer hos dig: Kunne I få plads på det badeland i bare en weekend, så vil jeres søn blive glad – og I vil få et lille pusterum fra efterårets hektiske hverdag. Du kigger på sagen via nettet. I kan godt få et langt weekendophold.

Related Posts