Menu Luk

Kloakvand i kælderen igen

Det er ganske og aldeles rædselsfuldt, hvad vi oplever, når det regner kraftigt. Vi bor et sted, hvor det åbenbart er et problem for kloakkerne at komme af med regnvandet hurtigt nok, når det regner kraftigt. Da vores kommune er socialdemokratisk ledet, er der så meget rod i budgetterne, at der ikke er penge til at udbedre det aldrende system. Det efterlader os med problemet, og det er et stort problem efterhånden.

Nå – men det er jo bare sådan det er, og det må vi så håndtere. Jeg talte med min nabo om problemet, og han fortalte så, at han havde købt en kloakrenser på nettet, og at han ganske enkelt brugte den et par gange om måneden, så han var sikker på, der var maksimalt hul igennem. Som regel bruger han den, når DMI varsler meget regnvejr, og han har faktisk formået at slippe af med problemet med klokken, der stopper til.

Et super godt værktøj

Jeg gik sporenstregs hjem og bestille sådan en kloakrenser på hjemmesiden Dorch og Danola, og det var både nemt og hurtigt. Den kom to dage senere, for jeg bestilte den om aftenen, så den blev først afsendt næste dage. Jeg tog den i brug med det samme, og det var meget overraskende for mig, hvor meget skidt jeg kunne grave op af de to kloakhuller, vi har på matriklen. Jeg fyldte godt og vel 2 trillebøre med et skønt miks af døde blade, grene og andet skidt, som jeg ikke har lyst til at tænke over, hvad var.

Og da jeg et par uger senere gentog operationen, fyldte jeg næsten en trillebør igen!

Regn uden oversvømmelse

Så kom regnen! En ordentlig omgang af timers varighed og meget intenst. Min kone og jeg holdt grundigt øje med kælderen, men der kom kun ganske lidt op og slet ikke nok til at give problemer. Det hjalp altså gevaldigt at bruge en god kloakrenser, og det er også blevet fast rutine hos os nu – ligesom hos naboen.

 

Related Posts