Menu Luk

Bordplader for alvor

Bortset fra, at der ikke har været tale om drab eller andet virkelig alvorligt, så har den serie af artikler, som vores lokale avis har bragt gennem den seneste uges tid, nærmest haft karakter af en spændende kriminalroman om en gåde, som det dog lykkedes politiet at få løst.

Hele historien startede med, at en politipatrulje rutinemæssigt stoppede en stor kassevogn, der var indregistreret i et østeuropæisk land. Bilen blev stoppet, fordi den så ud til at køre med et tydeligt overlæs, hvilket da også viste sig at være tilfældet.

Men da politipatruljen stoppede bilen, fik de to mænd i den travlt med at stikke af ud over markerne, og det lykkedes ikke politifolkene at fange dem. I stedet undersøgte de kassevognen og kunne konstatere, at den var læsset med noget så harmløst som store plader af forskellige stenmaterialer. Det var helt tydeligt, at pladerne var beregnet til bordplader i køkkener og badeværelser.

Den tidlige efterforskning afslørede ikke noget om, hvem bilen tilhørte, så politiet gik i gang med at finde ud af, hvor de i øvrigt flotte plader stammede fra. Der blev aflagt besøg hos flere forhandlere af granit på Sjælland, men ingen af dem havde været udsat for tyveri, så politiet havde i et stykke tid ingen anelse om, hvor pladerne stammede fra.

På et tidspunkt fik politiet en fagmand til at undersøge pladerne, og hans vurdering var, at de meget vel kunne stamme fra Polen, hvor der er en ret stor produktion af køkkenbordsplader i både granit og marmor.

Efterhånden blev politiet overbevist om, at der ikke var tale om tyvekoster, for der var ikke indløbet anmeldelser af nogen art, der kunne knytte stenpladerne i kassevognen til et eller flere tyverier. Så efterhånden opstod der en mistanke om, at der kunne være tale om en form for ulovlig import af disse plader, hvor nogle gerningsmænd forsøgte at unddrage sig betaling af moms for dem.

Efterforskningen fortsatte, og på et tidspunkt var en bestemt forretning, der handler med den slags bordplader, kommet i politiets søgelys. Indehaveren havde nogle år tidligere haft en sag kørende med SKAT om unddragelse af moms, men også det spor viste sig at være tomt for politiet.

Det viste sig nemlig, at den pågældende forretning slet ikke længere handlede med plader af granit eller marmor.

Virksomheden havde i stedet gjort sig til den førende forhandler af plader af komposit på Sjælland, og der var tale om plader, som virksomheden selv producerede af typisk granulerede stenmaterialer af forskellig slags. Komposit er et støbt materiale, som er særdeles modstandsdygtigt overfor alt muligt fra ætsende væsker til høj varme, hvorfor det er meget velegnet til for eksempel køkkenbordsplader.

Serien af artikler i vores avis endte faktisk med en uforløst sag, for det lykkedes ikke politiet at finde ud af, hvor pladerne af sten fra den standsede kassevogn stammede fra. Og det største mysterium for politiet er fortsat, hvorfor de to mænd i kassevognen havde så travlt med at stikke af fra kassevognen og lasten, da bilen blev standset af politipatruljen.

Skal du købe bordplader og den slags i marmor, granit eller komposit, kan vi anbefale en meget seriøs virksomhed: http://marmoroggranit.dk

Related Posts