Menu Luk

Udskrivning til tøj

Efteråret har meldt sin ankomst, og hos os betyder det, at vi skal ud at købe noget nyt børnetøj til vores tvillingedrenge, der for nylig fyldte 7 år. Det er en kraftig udskrivning, fordi vi jo skal have to af al slags tøj, og det varme vintertøj er en hel del dyrere end det noget lettere sommertøj.

I går gennemgik jeg deres garderobe for at se, om der var noget tøj fra sidste vinter, de kan bruge også i år. Men det kniber gevaldigt, for de er begge to vokset en hel del, så der er ikke ret meget af tøjet, de kan passe.

Heldigvis fik de sidste år hver en varm vinterjakke, som jeg var så forudseende at købe i en størrelse, der nok var sådan cirka et halvt nummer for stor til dem, så dem kan de bruge igen i den kommende vinter. Godt for det, for jakkerne var temmelig dyre og har da også holdt til det store slid, som sådan et par livlige knægte udsætter deres tøj for.

Men de skal have nye bukser, og de skal nødvendigvis have to par hver, så der er noget at skifte med. De skal også have et par varme sweatshirts hver, for dem fra sidste vinter er blevet alt for korte i ærmerne til, at de kan bruge dem mere.

I aftes efter aftensmaden snakkede jeg med min mand om, at vi må imødese en ret stor udskrivning til drengenes vintertøj. Han tog mine bemærkninger meget afslappet og sagde, at det selvfølgelig var en nødvendighed, og i øvrigt har vi pænt med luft i vores budget for tiden, så jeg behøver ikke være specielt sparsommelig, når jeg nu en dag i den nærmeste fremtid tager drengene med i byen for at se på tøj til dem.

Vi plejer altid at handle i en pænt stor forretning inde i midtbyen, der har specialiseret sig i tøj til børn. Den forretning har nemlig et virkeligt godt udvalg, og man kan altid stole på kvaliteten af det tøj, man køber. De har også en webshop, som du kan besøge her: www.funkylittlemonkey.dk

Min mand har et par gange tidligere nævnt noget om, at det måske ville være billigere at købe tøj til drengene i et supermarked, men jeg har hver gang overbevist ham om, at så skal man forvente en dårligere kvalitet, så tøjet for eksempel ikke holder til at blive vasket ret mange gang.

Og det skal drengenes tøj kunne tåle, for de er et par livlige gutter, der bestemt ikke bekymrer sig om at holde tøjet rent og pænt, når de er ude at lege. Især om vinteren, hvor det tit er vådt, bliver deres tøj hurtigt snavset, og jeg vil altså ikke sende dem i skole i snavset tøj.

Nu har jeg siddet stille og roligt og skrevet en indkøbsseddel for at sikre mig, at jeg på samme tur får købt alt det, som lige nu og her er nødvendigt til deres garderobe. Så på onsdag, hvor jeg har en halv fridag, tager jeg drengene med ind til byen og køber nyt tøj til dem. Mens jeg gør det, vil min kære mand til gengæld købe en ny brændekløver, har han lovet.

Related Posts