Menu Luk

Sådan sætter du wallstickers op

Er du også vild med wallstickers motiver? Wallstickers er yderst dekorative til hjemmet og de er ret enkle at sætte op. Her kan du læse mere om, hvordan du skal gøre for at få det perfekte resultat, når du skal sætte din nye wall sticker op.

Det er ikke raketvidenskab at sætte wallstickers op, og du behøver ikke nødvendigvis at sætte dem op på en væg. Det eneste wallstickers kræver, er at du sætter dem op på en plan overflade såsom en dør, et vindue eller en tapetseret væg. Dette betyder at du også snildt kan sætte wall stickers op på dine reoler, på køkkenlågerne eller måske på køleskabet. Mangler du inspiration til, hvordan du kan bruge dine nye wallstickers, kan du f.eks. kigge her: www.wallstickers.dk

Her følger en guide som er god at forholde sig til, når du skal sætte wallstickers op. Normalvis tager det ikke mere end 30 minutter at sætte de fleste wallstickers op, men der er selvfølgelig større motiver, som kan kræve mere tid og være mere udfordrende at sætte ordentligt op.

Når du skal sætte wallstickers op, er det for det første vigtigt, at du gør det på en ren overflade. Det vil sige, at det er vigtigt, at du har rengjort overfladen der, hvor du ønsker at påføre wallstickers. Der må hverken være støv, fedtstof eller lignende, som kan forhindre din wallsticker i at sidde ordentligt fast. Har du netop rengjort overfladen, må du sikre dig, at overfladen har nået at tørre, den må nemlig ikke være fugtig ved påføring. Af værktøj kan du få brug for en hobbykniv, en plastskraber og eventuelt en tommestok.

På fronten af din nye wallsticker vil typisk sidde en overføringsfilm. Denne skal du gnide godt fast med plastskraberen. I nogle tilfælde vil denne overføringsfilm følge med ved siden af wallstickeren på et separat ark, som så skal sættes på fronten af din nye sticker og derefter gnides godt fast.

Herefter skal du fjerne bagsiden af din wallsticker. Et godt tip til at gøre dette er, at du begynder i et hjørne og derefter trækker så fladt som muligt. Når du gør dette er det vigtigt, at dit motiv løsner sig fra bagsiden. Hvis ikke dette er tilfældet, er det nødvendigt at du gnider lidt mere med plastskraberen.

Når din wallsticker har løsnet sig fra bagsiden, kan du begynde påføringen af wallstickeren på det sted, hvor du ønsker at den skal sidde. Det nemmeste er at du begynder at påføre wallstickeren fra toppen. Afhængig af hvor stort et motiv der er på din nye wallsticker, er en tommelfingerregel, at du påfører de øverste 10 cm af din wallsticker på det udvalgte sted, mens du holder bunden af motivet ud fra væggen. Det kan nogle gange hjælpe at sætte din wallsticker fast i toppen med lidt tape. Nu skal du bruge plastskraberen igen. Gnid med plastskraberen fra oven og arbejd langsomt nedad for at undgå luftbobler på din wallsticker. Skulle det alligevel ske, at der kommer lidt luftbobler, kan du, hvis det er nødvendigt, prikke hul i luftboblerne med en nål, så de ikke syner af så meget.

Related Posts