Menu Luk

Teknikken bag digital print

Digital print ekspert

Det kan hurtigt blive lidt langhåret at fordybe sig i en forklaring på, hvad digital tryk / digital print er, men vi kan sagtens holde en ret let tone og alligevel forklare de væsentlige forskelle. Hvis du tager afsæt i det konventionelle offset tryk, sker der det, at en elektronisk fil rippes, og derefter fremstilles der trykplader. Der fremstilles en trykplade pr. farve, og offset tryk i farver udføres med brugen af fire farver: Cyan, Magento, Yellow og Black. Deraf navnet CMYK, der er en international betegnelse.

Offset er velegnet til store oplag, og de bedste offset giver også en lille smule bedre kvalitet, men med moderne digital print skal der reelt en fagmand til for at se forskel!

Digital tryk eller print

Digital tryk sker direkte fra det rippede job – altså elektronisk – og til papiret. Det sparer trykpladerne, hvorfor digital tryk er særdeles egnet til små oplag eller individualisering af tryksager generelt.

Hvis du vil se et eksempel på et digitalt trykkeri: http://www.jensenprint.dk/ – faktisk et af de mest erfarne og populære trykkerier i København i øvrigt.

Det er Lars Jensen, der står bag firmaet, og han er sandsynligvis en af de mest erfarne og vidende om digital trykketeknik i Danmark. Trykkeriet, der ligger på Frederiksberg, benytter sig i øvrigt af Minolta udstyr, der er en af de ledende producenter på feltet.

Som allerede nævnt, er det yderst krævende at se forskel på offset og digitaltryk, og de tryksager, der kommer ud af de digitale maskiner kan efterbehandles på samme måde, som det er kendt fra offset. Det kan være falsning, kachering og meget andet.

Tag en snak med Jensen Print, hvis du  har behov for trykopgaver, der kræver lidt mere. De ved, hvad det handler om!

Related Posts