Menu Luk

Sjov med isterninger under dynen

Jeg kommer fra en ret stor familie, hvor vi er meget knyttet til hinanden, og hver sommer er hele familien på udflugt sammen. Vi starter en fredag aften med grill-mad, tager på bustur til et eller andet sjovt sted i Danmark om lørdagen (vi kan stort set fylde en bus op), tager på restaurant om aftenen, og slutter af med morgenmad en gang i løbet af søndag formiddag. Nå, det jeg egentlig ville nævne her er vores nye isterningemaskine. Da vi har vores årlige weekendtur om sommeren, så kan det være meget varmt, og det kan være svært at finde plads til alle drikkevarerne i køleskabe og frysere, så derfor investerede vi sidste år i en isterningemaskine. Den koster ikke særlig meget pr. person, da vi er ca. 40 til at betale for den, og så har vi hele tiden mulighed for at få isterninger. Vi tager den med i bussen og sørger for, at der hele tiden er vand i, så der kan laves isterninger.

Anyways, så er vi blevet utrolig glade for denne maskine. De sidste 2 år har vejret været helt fantastisk til vores udflugter, og det har derfor været godt med isterninger. Både til fredag aften, hvor der nok er røget et par flasker vin eller 10, og til vores lørdagstur, hvor vi spiser vores medbragte madpakker, når vi kommer frem til ”the final destination”. Det kan dog tage lidt tid, før der er isterninger til os alle sammen, da vi jo er omkring 40 mennesker, men maskinen kan trods alt klare det. Og når vi nu sætter den til i bussen, så starter vi lidt før ankomst med at lave de første isterninger, så 2. omgang er i gang, når vi ankommer. Og så tager det jo kun 12 minutter at lave en portion. Selvom vi er mange mennesker er det også begrænset hvor meget is der spises, et par stykker i en drink er ofte nok, eller en enkelt af de store i et glas cognac. Vi knuser dem også nogle gange hvis der skal laves Mojitos, og så går det en smule stærkere med at få dem brugt.

Det sker da også at der ryger et par isterninger til sjov en gang imellem, for når det nu er varmt, så skal man da også hjælpe hinanden lidt med at blive kølet ned. Det sker ved at kaste isterninger efter hinanden – og man får bonuspoint hvis man rammer ind under tøjet. Men jeg kan i hvert fald kun anbefale isterningemaskinen, da den lever fuldt op til alle forventningerne om hurtige (og sjove) isterninger. En aften skulle jeg også lige være sjov og smide at par stykker under dynen, hvilket ikke viste sig at være helt for klog. Vi fik dem ikke alle fjernet i tide, så det tog virkelig lang tid om at tørre og var en lidt kold fornøjelse, selvom et ellers var varmt. Det var endda den nye dyne, som vi havde sparet sammen til længe og bestilt over dyne-guiden.dk, men den tog nu ikke skade af lidt vand.

Related Posts