Menu Luk

Partytelt – Leje eller eje

Er du én af dem, som læser tilbudsaviserne, hver lørdag, de kommer ind af brevsprækken, vil du sikkert have bemærket, at man over de seneste par år har kunnet købe partytelte og pavilloner til rigtig fornuftige priser. Hos lavprisbyggemarkederne fås 6×12 meter telte til få tusinde kroner, og holder man fest i haven hvert år, kan det være fristende at lægge pengene én gang, for så at have glæde af sit partytelt i mange år frem. Økonomisk, vil engangsinvesteringen naturligvis tage hårdest på budgettet nu-og-hér, mens leje af et tilsvarende telt på den korte bane er billigst – men på længere sigt måske løber op.

Personligt har jeg i mange år benyttet professionel teltudlejning, når vi har skullet holde fester i haven – men i år overvejer jeg kraftigt, om ikke der skal investeres i et stort partytelt. Hos Harald Nyborg, Jem & Fix o.lign. kan jeg slippe billigt afsted med det; dog kunne jeg dog godt frygte, at et så stort telt kan købes for billigt. Over de næste par vintermåneder har jeg derfor tænkt mig at undersøge, hvor og hvordan jeg finder det billigste partytelt i en god, solid kvalitet. Jeg ønsker en langtidsholdbar løsning, som kan bruges igen og igen, år efter år.

I dagens indlæg vil jeg forsøge at forklare, hvordan jeg vil gennemsøge markedet; hvor jeg vil lede, og hvorfor jeg har valgt eje frem for at leje mit festtelt.

I første omgang er det vigtigt at slå fast, at jeg har tænkt mig at købe teltet over nettet. Jeg er overbevist om, at det er hér, jeg finder den bedste pris – og så går jeg samtidig ud fra, at levering vil være med i prisen. Jeg har ingen bil, og skulle jeg finde teltet i en lokal, fysisk forretning, har jeg derfor alligevel ikke mulighed for at fragte det hjem til mit hus. Lokale forretninger er derfor ikke interessante, med mindre de har en hjemmeside, hvor jeg kan bestille telte inkl. levering.

Beslutningen om at eje frem for at leje tog jeg, da jeg sidste sommer kom til at tænke på, at gennem de seneste ti år har betalt titusindvis af kroner for at leje telte til alle mine sommerfester fra den lokale festudlejning. Leje af telt i en weekend løber hurtigt op i et par tusinde kroner, hvis man skal have et telt af en vis størrelse – og hvis der skal ydes hjælp til op- og nedtagning. Jeg har ikke de eksakte tal – men det er ikke småpenge, jeg har brugt. Nu skal det være slut, tænkte jeg: Nu vil jeg eje i stedet for at leje.

For at finde frem til at det rette telt, vil jeg gøre følgende: Det første, og måske mest åbenlyse, jeg vil gøre, er at tjekke de forskellige prissammenligningsportaler. Kelkoo, pricerunner o.lign. sider, som sammenligner priser fra forskellige webshops må kunne give mig en nogenlunde ide om, hvad man skal give for et godt telt i den størrelse, jeg søger. Når dette er gjort, har jeg så en pejlesnor/et prisestimat at gå ud fra. Næste skridt bliver at undersøge de butikker, som prissammenligningsportalerne foreslår – er de troværdige, hvor hurtigt kan de levere, og hvordan er kvaliteten af deres produkter. Til at finde ud af dette bruger jeg Trustpilot og lignende ”review”-sider. Det er ikke alle anbefalinger og bedømmelser, som er lige troværdige – men har en virksomhed flere hundrede anbefalinger, kan man typisk fange en tendens – og se hvordan firmaet generelt fremstår blandt deres kunder.

Afslutningsvis griber jeg telefonen og ringer rundt til de 3-4 hjemmesider, som jeg seriøst overvejer at handle hos. Man kan læse sig til meget, men jeg mener dog alligevel, at det sidste og vigtigste indtryk af en virksomhed og personerne bag fås ved fremmøde i en evt. fysisk butik – eller ved en telefonsamtale, hvor man hører, hvordan personalet agerer over for deres kunder. Efter disse 3-4 opkald er jeg overbevist om, at jeg kan have truffet et valg – og måske endda fået talt mig til en bedre pris, end den, som er listet på deres hjemmesider.

Jeg håber, at du kunne bruge mit indlæg til noget, og at ”processen” måske kan tjene som inspiration næste gang, du skal købe noget på nettet. Har du spørgsmål eller kommentarer – eller kunne du tænke dig at dele en lignende købsoplevelse med læserne her på bloggen, hører jeg meget gerne fra dig i kommentarfeltet herunder.

Related Posts