Menu Luk

Den rigtige måde at udleje på

Da min mormor døde for et lille halvt års tid siden i en alder af 94 år, var vi i familien selvfølgelig kede af, at vi aldrig mere skulle være sammen med oldemor, som vi kaldte hende, fordi hun jo reelt var oldemor til min mands og mine to børn. Men når et mennesker har nået den alder, som oldemor havde, kan man jo også betragte hendes død som en helt naturlig del af livet, og det valgte vi at gøre, og det lykkedes også at få vores børn til at forstå, at de ikke har grund til at føle den store sorg.

Min mor, der blev alene for flere år siden, da min far døde, er oldemors eneste barn, så hun er også eneste arving. Det er nu ikke, fordi oldemor var velhavende, men hun sad dog helt gældfrit i den treværelses ejerlejlighed, som hun og oldefar købte for næsten 30 år siden, og den har jo da en vis værdi, da den ligger meget centralt i Aalborg, hvor hun og oldefar altid har boet.

Nu har Skifteretten gennemført den nødvendige, juridiske behandling i forbindelse med oldemors død, hvorefter lejligheden tilhører min mor. Hun har intet at bruge den til, og hendes første indskydelse var at få den solgt hurtigst muligt. Men jeg gav hende så den ide, at den jo også kunne lejes ud, for boligpriserne vil nok stige i de kommende år, så når hun ikke står og mangler likvide midler, kan det være en god forretning at vente med et salg.

Det gav hun mig ret i, men – som hun sagde – jeg har jo ikke forstand på udlejning af bolig og orker vist ikke at tage mig af det. Jeg lovede hende at tage mig af det, og jeg erkendte blankt overfor hende, at jeg måske også havde en lille bagtanke, for vores søn, der nu er 17 år, flirter med tanken om at studere i Aalborg, når han er færdig på gymnasiet, og så kunne det jo være meget passende, hvis familien har en lejlighed i byen.

Det var oldemor helt med på, så nu skal jeg i gang med at udleje lejlighed i Aalborg, og jeg vil jo helst gøre det på en måde, så vi kan slippe af med lejeren igen, hvis vores søn får brug for lejligheden.

Jeg har ikke nogen forudgående erfaring med udlejning af lejlighed, men min mands storebror har i mange år arbejdet i ejendomsmæglerbranchen, så jeg kan helt sikkert læne mig op ad ham med hensyn til de juridiske forpligtelser, der knytter sig til at udleje bolig. Og bruge denne service.

Men inden jeg går videre med den opgave, skal vi have tømt oldemors lejlighed, for vi har ikke måttet fjerne ret mange ting, før Skifteretten blev færdig med at behandle sagen. Det meste af hendes bohave skal nu nok bare til genbrug eller på lossepladsen, for bortset fra noget sølvtøj og et par gode malerier, kan jeg ikke forestille mig, at der er noget, nogen i familien kan være interesseret i.

Related Posts