Menu Luk

Bali og Thailand

Bering Rejser til Thailand

Masser af gange har jeg trukket lidt på smilebåndet af min kones ihærdighed med hensyn til at sætte vores feriebilleder sirligt i mapper, og hun har altid ordnet det sådan, at der er en mappe for hver eneste ferie, og udenpå har hun skrevet årstal og bestemmelsessted.

Den passion har hun videre ført de senere år, hvor vi ikke længere har papirbilleder som minder fra vores ferie. Som stort set alle andre klarer vi os med de digitale fotos, vi tager med enten det digitale kamera eller med vores smartphones, som med tiden har overtaget rollen som det mest foretrukne apparat, når der skal knipses situationsbilleder.

Men her forleden skulle jeg flytte en reol, hvor vores mapper med feriebilleder var placeret, og det blev en flytning, der tog mange timer, for pludselig kom jeg til at sidde og kigge i de gamle papirfotos fra forskellige ferier, og minderne om de forskellige ferier vældede selvfølgelig frem.

Især sad jeg længe og studerede de mange fotos, vi har fra de første rejser til Bali, som vi var på i de allerførste år af vores ægteskab, nemlig inden vi fik børn. Vi rejste altid med dem her: http://www.beringrejser.dk/rejser-bali

Der var selvfølgelig de sædvanlige landskabsbilleder, som viste de eksotiske omgivelser på den smukke ø, som er en del af Indonesien. Det er et land, vi faktisk er kommet til at holde en hel del af, og vi har senere i vores liv udvidet bekendtskabet med Indonesien, blandt via et par rejser til Borneo, hvor vi også har taget en afstikker til den malaysiske del af øen, der for størstedelens vedkommende er præget af mere eller mindre ufremkommelig regnskov.

Men det var først og fremmest vores tidlige ferier på Bali, jeg sad og svælgede over. Den gang gik vi op i at holde en så aktiv ferie som muligt, og jeg husker da også, at vi lejede en udslidt gammel øse af en bil for at kunne komme rundt på øen og se så meget som muligt. Det var faktisk lidt af et vovestykke at kaste sig ud i trafikken derude, for den bar ikke meget præg af, at de øvrige bilister nogensinde havde fået nogen form for uddannelse i det at gebærde sig i trafikken, så det var ikke så få halsbrækkende oplevelser, vi havde på de indonesiske bjergveje. Kender du i øvrigt guiderne fra Politiken? Den om Bali er ganske god: http://politiken.dk/rejser/guide/asien/indonesien/bali/

Nogle fotos af mig selv iført dykkerudstyr vakte mindelser om mine første erfaringer med at dykke. Det foregik netop på Bali, hvor jeg endnu kan huske de fantastiske scenarier med koraller og farvestrålende fisk, jeg oplevede i havet ud for øen.

Det var en fantastisk god oplevelse, og den førte faktisk med sig, at vi flere gange har været på deciderede dykkerrejser i vores ferier. Min kone har ganske vist aldrig interesseret sig for at dykke, men hun har intet imod at vente på en strand sammen med børnene, når jeg har været ude at dykke. Hun har så benyttet ventetiden til at bade sammen med børnene, og de har altid syntes, at det var vældig spændende, når jeg dukkede op i dykkerudstyr. Næste år tager vi nok til Thailand – de her tilbud kan jeg slet ikke stå for: http://www.beringrejser.dk/rejser-thailand

Related Posts