Menu Luk

Opvarmning af saft med elkedel

Det absolut bedste ved denne årstid er de mange friske DANSKE frugter og grøntsager. Og ja, nu ved jeg godt, at jeg lyder til at være helt sundhedsfanatisk, men det er jeg altså ikke. Lige så meget som jeg nyder et glas hjemmepresset juice, nyder jeg et glas kakaomælk, og lige så meget som jeg nyder de friske bær fra haven, nyder jeg et stykke chokolade eller kage inde foran fjernsynet. Og man behøver jo heller ikke ligefrem være lige så optaget af det hjemmelavede, som jeg er, for at lave sig et glas frisk juice en gang imellem. Saftpressere kan købes online for meget få penge, og frugt og grønt fra supermarkedet kan sagtens bruges til en lækker juice. Jeg køber selv frugt og grønt om vinteren, og det smager altså også fantastisk som juice. Så jeg vil hermed anbefale jer at prøve det med denne lille advarsel: det er vanedannende.

Saften klar

Når saften så er klar, bliver den hældt på flasker, og er klar til at drikke – enten som kold eller varm. Om sommeren er der intet bedre end et glas iskoldt hjemmelavet saftevand. Og til en kold vinteraften er jeg selv ret glad for varm solbærsaft på en kold vinteraften. Det begyndte allerede inden jeg havde min egen have, hvor jeg købte solbærsaft og hældte i varmt vand – men det er slet ikke så godt som det hjemmelavede, da smagen er mere frisk og intens, når det er hjemmelavet. For tiden bruger jeg kun min egen saft, da jeg altid har noget til at stå. Og opskriften på varm solbærsaft er super simpel. Kog noget vand i elkedlen, hæld det i et glas og fyld solbærsaft i til smagen er tilpas intens – man kan også fylde en smule sukker i for at få en lidt sødere smag.  Man kan selvfølgelig også bruge andre frugter til saften. Alt det kræver er en elkedel, en kop og noget godt saft. Til formålet har jeg netop fået en elkedel (modellen de kalder SKM301) fra Kitchenone – dejligt retrodesign, og kvaliteten virker helt i top. Før i tiden har jeg altid valgt en billig elkedel, men har desværre også været uheldig et par gange. Jeg føler at de efter et par sæsoner hurtigt skaller, ser snuskede ud eller simpelthen ikke fungerer. Derfor valgte jeg at ofre lidt mere på en ”mærkevare”, nu må vi se om den kan klare mosten.

Regnvejr og dansk sommer

Specielt regnvejret og den meget dårlige danske sommer har sat mærkelige tanker i hovedet af mig, blandt andet tanken om varmt saft en ”sommeraften”, hvem havde troet det. Derudover har vi skulle fyre ekstra op end normalt, hvilket naturligvis også koster. Derfor er vi nogle på vejen som har besluttet os for at gå sammen, og købe en ordentlig sending træbriketter. Der har vist sig at være en meget stor besparelse (specielt på leveringen), hvis man kan bestille en større mængde. For at sammenligne prisen på de mange briketter, har vi benyttet siden https://www.billigt-braende.dk/, da det ellers kan være et meget uoverskueligt marked. Specielt leveringen er meget svingende, men vi fandt heldigvis en lokal aktør som leverede lige til døren, uden beregning – det må siges at være en af fordelen ved at købe stort ind.

Related Posts