Menu Luk

Kjolerne igen

Vi kom for et par dage siden hjem fra en ferie i Spanien. Det lykkedes at komme afsted igen i år, da min mand ikke længere er arbejdsledig. Vores familie består af tre piger og en dreng, de er alle i eller tæt på puberteten, så der er udfordringer for forældrene. Pigerne kiggede på tøj, sommerkjoler, bikinier, shorts og festkjoler. Drengen og hans far studerede samtlige sportsforretninger og, hvis jeg skal sige det, købte de ind med ”arme og ben.”  Vi piger var lidt mere fornuftige, vi var enige om, at de kjoler, vi købte, var en nødvendighed, faren og sønnen købte sportssko, fodbolde og T-shirts, noget vi mente, de havde nok af der hjemme.

De kjoler, vi købte til pigerne, har vi brug for til deres kusines bryllup og til vores farmors firs års fødselsdag. Pigerne var stolte og glade over at finde festkjoler i Spanien til billige penge, kjoler som ingen andre har, i hvert fald ikke i Danmark.

Da vi var hjemme igen i Jylland med nyindkøbte varer, brugte pigerne meget tid på at prøve tøjet og gå catwalk for hinanden. Den smukkeste kjole havde vores ni årige Maj valgt, en højrød stramtsiddende kjole med et sort underskørt som lige præcis tittede frem over hendes knæ. Hun er så smuk i den kjole, og hendes søstre var straks parate med kam, glattejern og bånd for at sætte hendes hår, så hun kunne ligne en spansk prinsesse, selv om hun er lyshåret.

Tiden gik, og dagen for brylluppet nærmede sig, vi brugte en lørdag formiddag på at finde en passende bryllupsgave, hvilket var svært, for det kommende ægtepar havde nægtet at skrive en ønskeseddel. Det de fortalte var, at de ønskede sig en god og romantisk fest, og gaver var selvfølgelig velkomne, men så skulle vi som inviterede gæster selv bruge fantasien. Det var en svær nød at knække, men vi besluttede os som sagt for at bruge en lørdag formiddag til at blive inspireret.

Men vi blev faktisk slet ikke inspireret, denne formiddag var spildt, indtil min mand kom med et forslag, som gik ud på at finde en netbutik med dame- og herretøj og bestille et gavekort til brudeparret. Vi syntes alle, at det var en rigtig god ide, og samtidig kom jeg i tanker om, at hverken vores søn, min mand eller jeg selv havde garderoben i orden til brylluppet og heller ikke til 80 års fødselsdagen.  Så vi fik travlt, ledte på nettet og fandt heldigvis en netbutik, som sælger både børne- og voksentøj, og vi fik bestilt et pænt sæt tøj til min mand, smart tøj til drengen og en sommerkjole i lilla farver til mig.

Nu glæder vi os til, at posten kommer, og håber på, at tøjet har den rigtige størrelse til os alle, pigerne er jo smukt klædt på i det spanske. De har aldrig før været så smukke. De flotte og billige sommerkjoler, vi købte til dem i Spanien, er virkelig et godt køb, men jeg er også temmelig sikker på, at tøjet, jeg har bestilt på nettet herhjemme, lever op til den spanske standard.

I næste uge skal vi til Skagen og spise på Pakhuset – det glæder vi os til 🙂

 

Related Posts