Menu Luk

Iværksætter skaffer guava frugt til Danmark

guava

Jeg kan huske den gang var var barn, der kan jeg tydeligt huske, at de forskelligt frugter og grøntsager, det var noget det hører en årstid til. Der var ikke noget der hed, at man kunne få tomat hele året. Nej det måtte man vente på, indtil det blev sommer igen. På en eller anden måde, det havde det en charme, for så kunne man glæde sig endnu til man kunne få det igen.Jeg kan tydelig huske, at det sådan lige så stille og roligt blev normalt, at man købe købe tomater, det var dyrket i Holland, i nogle store drivhuse de har dernede. Det var nok man der blev lidt overrasket over, at man kunne se tomat udenfor sæsonen, og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at det straks må have været en kæmpe succes. Det betyd dog ikke, at man kunne købe eksotisk frugt som Guava, for det var slet ikke noget man kunne købe, sammen med alt det andet frugt fra Sydamerika. Jeg kan huske at på et tidspunkt der skulle der bygges nogle støre bananskibe, som skulle sejle i fast rutefart mellem Europa og Sydamerika. Det var ret vildt, og mener at kunne huske at folk snakkede om, hvorfor man da skulle spise bananer hele året, når det nu ikke var sæson for det. I dag er der ikke ret mange der tænker over det tror jeg, for i dag tager man det blot som en selvfølge, at man kan købe bananer, for i dag er det sæson for alt hele tiden.

Når man tænker over den udvikling der har fundet sted, så er det ret vildt at tænke over. Det er gået vild stærkt, og hvis nogen havde forsøgt at fortælle mig det dengang jeg var en lille pige, så ville jeg nok ikke havde troet på dem. Set er dog ikke kun indenfor frugt området at det er tilfældet, for indenfor mange områder, har en sådan udvikling fundet sted. De store fremskridt dem kan man tække iværksættere for, havde det ikke været for dem, og det drive mange af dem viser, så var der mange ting de ville været gået langsommere. Ting ville nok været sket alligevel, blot i et lidt andet tempo.

Det er svært at spå om, hvad der kommer til at ske i fremtiden, og hvor hurtig udviklingen kommer til at foregå. Jeg er dog næsten sikker på, at hastigheden hvorved denne udvikling ske, ikke kommer til at foregå langsommere. Det er rigtig mange dygtige iværksættere derude, der hele tiden arbejde for at komme først med nye opfindelser. Det betyder også, at der bliver satser gigantiske summer på den løbende teknologiske udvikling. Det kan godt være at det i dag virker banalt at man kan få bananer hele året, en synes det er et ret godt billede på, hvor hurtig det hele tiden sker. Det er jo faktisk ikke så mange år siden, og tænk lidt over hvor meget der er sket i mellem tiden – Er det ikke lidt vildt at tænke på ?

 

Related Posts