Menu Luk

Information til at finde den bedste plæneklipper

Er du en af dem der står og skal købe en ny plæneklipper, så har du helt sikkert også et hav af spørgsmål, og du synes helt sikkert det er svært at få svar på dem. Jeg vil forsøge at belyse lidt forskellige til omkring køb af, og overvejelser omkring ny plæneklipper.

Selvkørende
Selvkørende betyder desværre ikke at den slår græsset selv, det betyder blot at du får en hjælpende hånd til at få plæneklipperen rundt i haven, jeg er stor fan af selvkørende græsslåmaskiner og min egen er også selvkørende. Det er specielt en fordel hvis man ikke har så mange kræfter.

El start
El start svare til en bil, du drejer nøglen og den starter. Det er godt nok ikke en nøgle på plænklippere, men jeg er sikker på at du forstår pointen. El start er bestemt en luksus der kan undværes, igen kan det være meget rart hvis man ikke føler man kan trække motoren i kan pga. manglende kræfter.

Bio klip
Bio klip er en fin betegnelse for at man ikke samler græsset op i en beholder efter sig, det siges at græsset klippes ekstra fint  når der er bio klip på maskinen, og man derfor ikke behøver samle det op. Hvis man har tindenser til mos i haven bør man altid samle græsset op.

Robot plæneklipper
Her er vi ovre i en plæneklipper der klare det hele selv, ulempen ved robotplæneklippere er at de bruger bio klip teknologi, og derfor efterlader græsset i plænen. Robotplæneklipper teknologien er ellers ret smart synes jeg. Det er med i mine overvejelser til næste gang vi skifter plæneklipper, desværre er de ret dyrer, som det ser ud lige nu koster de i nærheden af 10.000kr.

Klippe brede
Klippe breden siger næsten sig selv, den er som oftes angivet i cm. og angiver hvor bred plænklipperen er, eller rettere hvor bredt den slår græsset. Jo breddere, desto færrere gange skal man frem og tilbage. Til en lille plæne anbefaler jeg dog ikke at brug en bred plæneklipper

Selvskubber
En selvskubber kræver helt sikkert knofedt, og er som navnet antyder en man selv skal skubbe rundt, men ikke nok med det så er der heller ikke nogen motor der driver klingerne rundt, de drejes samtidigt med at du skubber plæneklipperen. Søren Ryge mener at en selvskubber er det eneste rigtige til hans plæne, og hvis man er vil med hårdt manuelt arbejde så er det da også lige sagen. Jeg ville nok køb købe en selvskubber hvis jeg havde under 50kvm der skulle klippes.

Den bedste plæneklipper

Hvad der er den bedste plænklipper er der desværre ikke noget entydig og enkelt svar på, det afhænger nemlig rigtig meget af de behov som plæneklipperen skal dække. Mit bedste råd når du kigger på ny græsslåmaskine er at sætte dig ned og kigge på de behov du har. Hvis du har en meget lille græsplæne, så kan du måske nøjes med en selvskubber, men noter dig lige at den er meget hård at arbejde med.

Related Posts