Menu Luk

Den bedste tyverialarm

Stop tyven med en god tyverialarm

Lige da den infernalske lyd fra en sirene begyndte, troede vi vist alle sammen, at det var en tyverialarm i en forretning i gaden, der var gået i gang, selv om det vel egentlig ikke var så sandsynligt, eftersom det var midt på eftermiddagen, hvor forretningerne jo har åbent.

Det viste sig også hurtigt, da alle vi ansatte i den tøjforretning, hvor jeg arbejder, løb udenfor, at det ikke var en tyverialarm, men derimod den alarm, der er installeret i det lille skab, hvor der her på gågaden hænger en hjertestarter. Det er ikke selve hjertestarteren, men det plomberede skab, den er monteret i, der giver højlydt besked til omgivelserne på, at skabets låge er blevet åbnet.

Vi kiggede os om og så en lille gruppe mennesker omkring en kvinde, der lå på gaden. Det viste sig, at hun var faldet om og havde mistet bevidstheden. Der var tilfældigt kommet en læge forbi, og han havde forsøgt med hjertemassage men uden held, så han havde sendt en anden hen for at hente hjertestarteren. Den fik kvindens hjerte til at slå igen, og vi har senere læst i avisen, at hun har det godt.

Vi talte i forretningen om, at det var en meget kraftig alarm, der var i det lille skab, og det fik os til at snakke om, hvorvidt vores egen tyverialarm mon ville give lige så højt signal, hvis den blev aktiveret. Ingen af os har nogensinde hørt den gå i gang, for vi har aldrig været udsat for indbrudsforsøg. Men vores forretning har også kun eksisteret i et halvt år, så det skal såmænd nok komme en dag.

Før vi åbnede butikken, havde vi fået et specialfirma til at rådgive os, for vi ønskede den bedst mulige sikring mod indbrud. Firmaet anbefalede en forholdsvis ny type trådløs tyverialarm, der automatisk kan sende besked til enten politiet eller eventuelt et vagtfirma, som vi kunne indgå aftale med, ligesom indehaveren selvfølgelig også kunne modtage en sms om situationen på sin mobiltelefon.

Vores indehaver var indstillet på at ofre en hel del på tyverisikringen, og heldigvis var han så smart at ringe til sit forsikringsselskab for at høre om forholdet mellem tyverisikring og forsikringspræmie. Her fik han at vide, at han kunne spare flere tusinde kroner årligt på forsikringspræmien, hvis han valgte en af de mange tyverialarmer, som forsikringsselskabet har godkendt.

Forsikringsselskabet havde overfor ejeren understreget, at det bedste ville være en tyverialarm med kamera, der kan optage video af de personer, som har fået tyverialarmen til at gå i gang. Den type har den store fordel, at man efterfølgende kan gennemse den video, som anlægget har optaget og lade politiet kigge med. Det forøger chancen for at finde frem til gerningsmændene ganske gevaldigt, hvis det er folk, der er kendt af politiet i forvejen. På den måde kan man i mange tilfælde finde de stjålne varer, før tyveknægtene har nået at få dem afsat til en hæler. Når det sker, sparer forsikringsselskabet mange penge og vil derfor nøjes med en lavere forsikringspræmie.