Menu Luk

Forsikringer skal ses efter

Det var det faktum, at jeg for et par måneder siden startede på mit nye arbejde, der var den indirekte årsag til, at jeg gik i gang med at gennemgå alle familiens forsikringer. Sagen var, at jeg på mit nye job skulle køre betydeligt længere mellem hjem og arbejdsplads, end det tidligere var tilfældet. Og på et tidspunkt kom jeg i tanker om, at vores bilforsikring var tegnet på nogle vilkår om, at vi maksimalt kørte 20.000 kilometer om året. Jeg tjekkede en side om bilforsikringer ud for at lære mere – det var den her.

Og den begrænsning var jeg ikke længere i stand til at overholde, fordi jeg nu har godt 40 kilometer til mit arbejde, så jeg altså skal køre ca. 80 km hver dag på den konto. Hvis man regner med 250 arbejdsdage på et år, vil min kørsel til og fra arbejde alene løbe op i de 20.000 km.

Derfor fandt jeg mappen med vores forsikringspapirer frem for at finde ud af, hvordan jeg skulle reagere. Jeg ringede til vores forsikringsselskab og fremførte mit ærinde. Det hele endte med, at jeg skal betale nogle få hundrede kroner mere om året for den forsikring, så det er jo til at leve med.

Men da mappen med alle vores policer nu alligevel var fremme, valgte jeg den aften at kigge dem igennem for at se, om der måske var noget, der skulle ændres. Jeg var især interesseret i vores indboforsikring og dens betingelser, for den blev tegnet for næsten 20 år siden, så der kunne nemt tænkes at være nogle dækningsbeløb, der ikke var helt ajour med virkeligheden.

For ligesom de fleste andre har vi i den periode anskaffet en del nye ting – ikke mindst elektronik som computere, mobiltelefoner og den slags. Så hvis man tænker sig, at vi ved et indbrud fik ryddet hele hjemmet for værdier, ville det helt naturligt løbe op i langt højere beløb end for små 20 år siden, da vi tegnede forsikringen.

Men efter en gennemgang kunne jeg konstatere, at der alligevel var godt med luft i forsikringssummen. Selv om alt bliver stjålet fra os eller eventuelt ødelagt ved brand eller oversvømmelse, vil forsikringssummen sagtens kunne dække det samlede tab.

Men jeg faldt over en anden forsikring, som vi vist bare bliver ved med at betale præmien på helt uden grund. Der er tale om den knallertforsikring, som vi tegnede for vores søn, da han for nogle år siden anskaffede sig en knallert for at kunne komme nemmere frem og tilbage fra gymnasiet.

Men vores søn er for længst flyttet hjemmefra for at studere i København, og knallerten blev den gang solgt. Jeg havde så forsømt at afmelde den, så vi har troligt betalt præmien via PBS gennem de godt to år, der er gået efter salget af knallerten.

Så den forsikring lagde jeg til side, så jeg næste kan kunne afmelde den. Jeg ringede til selskabet og fortalte lidt slukøret, at jeg nu i to år havde smidt pengene til præmien ud af vinduet. Jeg blev overrasket over, at selskabet ville godskrive mig beløbet, hvis jeg indsendte kvittering eller andet som bevis på, at knallerten var solgt. Det synes jeg er flot service.

Related Posts