Menu Luk

En historie om smykker

Hver aften lufter jeg min hund i hundeskoven, hvor han har mulighed for at løbe frit og – hvis vi er heldige – at møde andre hunde, som han kan boltre sig med. Denne aften var vi alene i skoven, men Buster nød alligevel at løbe rundt og at snuse til alle de dejlige spor fra andre hunde.  Efter en time var det på tide at tage hjem, så jeg kaldte på Buster, som altid kommer løbende, når jeg kalder ham til mig. Men denne tidlige aften kom han ikke, jeg blev sur og ærgerlig, fordi jeg så måtte endnu en tur rundt i skoven for at lede efter ham.

Lidt inde mellem træerne kunne jeg se ham, han stod med snuden nede i jorden og med halen lige i vejret, og da jeg kaldte på ham, gøede han på samme måde, som når vi er på jagt sammen. Det viste sig, at Buster havde fundet noget, som lignede en gammel kasse, der var landet under en rådden trærod, men ved nærmere eftersyn viste det sig, at kassen var et smykkeskrin i slidt læder og indsmurt i mudder fra den våde skovbund. Skrinet var til min overraskelse  tungt, og det viste sig, at det var fyldt med smykker fra Werring. Hvis du aldrig har set deres smykker kan du se dem her  http://www.werring.dk/.

Efter at have rost Buster for hans fund, måtte vi omkring politistationen for at aflevere skrinet med smykker, og da betjenten hældte indholdet ud, gjorde han store øjne. Jeg har ikke så meget forstand på smykker men kunne se, at det var halskæder, armbånd og øreringe af meget stor værdi. Betjenten bad mig vente et par minutter, han ville tilkalde en kollega fra kriminalpolitiet, som sikkert ville have nogle oplysninger om, hvor jeg havde fundet skrinet og måske andre detaljer.

Kriminalassistenten fik min forklaring og efter at have forklaret mig, skulle Buster og jeg med ud til skoven for at vise findestedet, og efterfølgende kørte vi hjem.

Dagen efter ringede kriminalassistenten og fortalte, at det havde vist sig, at smykkerne var meget kostbare, der var flere diamantsmykker og andre unikke smykker i ædelt metal med ægte sten eller perler. Samtlige smykker var fremstillet af en kendt guldsmed i København, guldsmeden er kendt for at udforme låsemekanismerne i smykkerne på en helt speciel måde og altid i ægte guld eller sølv. Det er på låsen, han sætter sit stempel som en garanti for, at det enkelte smykke er unikt og ægte.

Det er endnu ikke opklaret, hvor smykkerne stammer fra, men der arbejdes på højtryk for at finde frem til ejeren af de smukke og kostbare smykker, så man kan komme videre med efterforskningen af, hvordan smykkeskrinet er havnet under en rådden trærod i en skov i Jylland.

I denne periode har jeg lært en del om smykker, og forleden kunne jeg ikke undgå at høre, at da min kone fortalte om fundet til en veninde, udtrykte hun et ønske om en halskæde i sølv som hun altid havde drømt om. Måske bør jeg efterkomme hendes ønske, for der kommer vist en findeløn.

Related Posts