Menu Luk

Forskellige typer af stilladser

Et stillads er praktisk af mange årsager. Det giver dig mulighed for at komme op i højden samtidig med, at du har en bred platform, som du kan udføre dit arbejde på. De fleste mennesker forbinder stilladser med håndværkere af forskellig art, og vi kender alle synet af en bygning, som er fuldstændig pakket ind i stilladser. Som privatperson kan du imidlertid også få glæde af et stillads, hvis du selv skal udføre renoveringsarbejde på dit hus. Der findes flere og flere udbydere på internettet, som udlejer et billig stillads til privatpersoner. Hvis du ikke just er velbevandret inden for stilladsverdenen, kan det være svært at vide, hvilket et du skal vælge. Her følger derfor en præsentation af de forskellige typer af stilladser, som findes på markedet.

Facadestillads:
Den type stillads er den mest typiske form for stillads. Som navnet indikerer, så er stilladset velegnet til arbejde, der skal udføres på selv facaden af dit hus. Desuden kan stilladset anvendes til at udføre renoveringsarbejde på dit tagværk. En af fordelene ved facadestillads er, at det kan overdækkes, hvilket gør det muligt at arbejde på huset i næsten alle former for vind og vejr. Der findes forskellige muligheder for størrelsen på et facadestillads, hvilket giver dig mulighed for at tilpasse stilladset efter dine behov. Du skal dog være opmærksom på, at visse former for renoveringsarbejde (fx arbejde med tag) er underlagt særlige krav fra arbejdstilsynet
.

Bukkestillads:
Den løsning er optimal for dig, der ikke skal så højt op i højden. Et bukkestillads er en række plader, der er placeret på bukke. Du vil typisk komme op i to til tre meters højde med dette stillads, og det er et virkelig godt alternativ til en stige. Du får mulighed for at bevæge dig frit langs det område, du skal udføre arbejdet i, og du slipper for at bevæge dig op og ned ad en stige hele tiden.

Rullestillads
Dette stillads er ikke så bredt, men til gengæld har det højden med sig. Fordelen ved et rullestillads er, at det har hjul, således at du kan bevæge det fra sted til sted. Det er optimalt, hvis for eksempel skal male facaden på dit hus, men ikke ønsker at stille et kæmpe stillads op.

Industristillads
Denne form for stillads er primært forbeholdt professionelle folk, da det er en lidt større konstruktion. Yde- og bæreevnen vil være forstærket, da det er tiltænkt, at mange håndværkere skal kunne bevæge sig rundt på det samtidig. Enkelte udlejningssteder udlejer dog denne form til privatpersoner.

Hvordan foregår det?
Det kan selvfølgelig være sin sag at skal opstille et stillads. Derfor tilbyder de fleste udlejningsfirmaer også at stille det op og pille det ned for dig. En anden vigtig faktor ved stilladsarbejde er sikkerheden. Du kommer hurtigt højt op, og hvis du ikke er vant til at arbejde på stillads, kan det hurtigt skabe nogle farlige situationer. Derfor følger der nogle meget strikse sikkerhedsinstruktioner med, som det er vigtigt, at du følger. Rigtig god fornøjelse med din renovering!.