Menu Luk

Billeder af biler

Selvfølgelig er det en besnærende tanke, at vi i det daglige kan slippe for hele tiden nøje at skulle planlægge afhentning af børn fra vuggestue og børnehave, indkøb og så videre, som vi har været vant til de seneste år. Vi er en ganske almindelig familie med to børn, parcelhus og en bil i carporten, men dagligdagen er som for så mange andre presset af de nødvendige gøremål, som ganske enkelt kræver brug af bilen.

Så da jeg om kort tid skal starte i et nyt job, er tanken opstået, at vi nok bliver nødt til at anskaffe en ekstra bil. Jeg skal nemlig noget længere væk for at passe mit job, og hvis jeg skal være afhængig af offentlig transport, skal jeg se i øjnene, at der skal bruges i alt mindst halvanden time mere hver dag på at komme til og fra arbejde.

Så min mand er meget forhippet på, at vi skal have en ekstra bil, så vi begge to kan køre på arbejde, og så vi slipper for hver eneste dag at skulle aftale afhentning af børnene og indkøb, som også er opgaver, hvor vi er temmelig afhængige af en bil. Min mands arbejde er sådan, at han tit har svært ved at forudsige præcist, hvornår han kan holde fri, så derfor vil det være en kæmpe stor fordel for os, hvis vi har hver vores bil.

Mit nye job indebærer en ret betydelig indtægtsstigning, så vi er indstillet på, at den forbedring af vores økonomi gerne må gå til en ekstra bil i familien, for det vil bestemt være en mærkbar forbedring af den daglige planlægning, så vi vil komme til at mærke det som en slags forbedret komfort, selv om vi bruger alle de ekstra penge på en bil.

Min mand er begyndt at undersøge markedet for gode, brugte biler, for jeg har understreget overfor ham, at jeg ikke sætter næsen op efter en fabriksny bil. For mig vil det være helt fint med en mindre bil, der kan klare de daglige behov i retning af kørsel mellem hjem og arbejdsplads, afhentning af børnene samt de daglige indkøb. Bilen behøver ikke være noget særligt, bare den er tilpas driftssikker, så vil jeg være tilfreds.

Men min mand er vant til at køre i biler, der fra starten har været fabriksnye, så han har en tendens til at mene, at det i længden er det mest økonomiske at anskaffe en fabriksny bil, som alt andet lige normalt er friholdt for økonomiske overraskelser i form af reparationer i nogle år.

Lige i øjeblikket tæller han på knapper med hensyn til det valg, og han er nok mest tilbøjelig til at gå efter en af de små minibiler, som jo i dag også kan fås med fire eller fem døre, så det ikke er uoverkommeligt at få bakset børnene ind i deres barnestole på bagsædet.

Og sådan en kan jeg bestemt også godt tænke mig, så nu håber vi bare, at vores bank giver grønt lys for finansieringen.

Related Posts