Menu Luk

Anlægsgartner i Lemvig

Da vi for nogle måneder siden hørte om, at den tomme byggegrund lige overfor vores nu endelig var blevet solgt, må jeg indrømme, at jeg var lidt nysgerrig med hensyn til, hvad det er for nogle genboer, vi får, når der er blevet bygget et hus på grunden.

Nu har jeg flere gange mødt vores nye genboer, som heldigvis lader til at være nogle rigtigt rare yngre mennesker, som er hyggelige at sludre med. En dag så jeg, at vores nye genboer var ude på grunden, hvor de mødtes med en mand, som jeg kunne regne ud måtte være anlægsgartner, idet hans store varevogn tydeligt angav, hvad hans firma beskæftigede sig med.

Og det var bestemt også nødvendigt at have et professionelt firma til at klargøre grunden til byggeri, for vores villakvarter er faktisk et tidligere skovområde med en del store træer, ligesom der på de få grunde, der endnu ikke er bebyggede, er et sandt vildnis af forskellige planter.

Jeg kunne den dag høre vores kommende genboer snakke med anlægsgartneren om det arbejde, der skulle udføres. De talte en del frem og tilbage om træfældning, for anlægsgartneren foreslog, at der skulle bevares at par af de store træer, men det forslag kom han nu ikke langt med, for det unge par havde helt tydeligt besluttet, at de ville have ryddet grunden helt og så starte en have forfra.

Og det – kunne jeg forstå – er et arbejde, de selv vil tage sig af, men de ville gerne købe sig til lidt rådgivning, hvilket anlægsgartneren da også gerne ville give dem. Han fortalte dem, at det efter hans erfaring er meget vigtigt i forbindelse med haveanlæg, at man tænker langt frem i tiden, fordi planter jo vokser sig store med årene, og så kan det samlede indtryk blive noget anderledes, end man fra starten havde tænkt sig.

Anlægsgartneren kørte efter et stykke tid sin vej igen, og vores nye genboer kom over til mig, mens jeg stod og lugede lidt i forhaven. De fortalte om anlægsgartnerens besøg og fortalte også, at de allerede havde brugt en del tid på at planlægge, hvordan deres have skal være.

Men der bliver ikke så meget forhave, fortalte de, for de er nødt til at have en dobbelt carport, fordi de har hver deres bil, så med en bred indkørsel med flisebelægning bliver der kun tale om et stykke med græsplæne og nogle få buske foran selve huset. Se mere om flisebelægning her: http://fliseroghegn.dk/vi-tilbyder/flisebelaegning.aspx

Vi sludrede lidt om, hvilken form for hæk eller andet hegn, de ville have ud mod fortovet, og det havde de faktisk ikke helt lagt sig fast på endnu. Det vil være mest oplagt med en hæk, men selv om de endnu ikke havde fået børn, så regnede de da med at skulle have et par stykker, og så kan det jo godt være, at det ville være smartest med en form for hegn, så ungerne ikke kan løbe ud på vejen. Men under alle omstændigheder skal det være en form for vedligeholdelsesfrit hegn, for vi gider ikke gå og male hegn hele tiden, fortalte de.

Related Posts