Menu Luk

Så skal der nye vinduer i

Da vi købte et andet og noget større hus sidste år, var vi helt opmærksomme på, at mange af husets vinduesrammer på grund af dårlig vedligeholdelse efterhånden var så mørnede, at de var tjenlige til udskiftning. Vi forhandlede os til et pænt afslag i prisen på huset af samme grund, men besluttede at vente lidt med udskiftningen af vinduerne, indtil vi havde fået et par andre mindre vedligeholdelsesarbejder lagt bag os.

Men nu er det tid, og i går havde vi besøg af den tømrer, som vi har hyret til at sætte nye vinduer i hele huset. Han kom for at tage mål til de nye vinduer, så de kan blive bestilt på den fabrik, han normalt handler med. Han køber altid vinduer hos Net2kompagniet: http://www.net2kompagniet.dk/

Tømreren spurgte, om han skulle skaffe os af med de gamle vinduer, hvilket jeg umiddelbart syntes var en god ide. Men han gjorde så opmærksom på, at selve termoruderne i de gamle vinduer ikke fejlede noget, og når det er tilfældet, er der mange af vores kunder, der vælger at beholde selve glasruderne, som de så kan bruge til udestuer eller lignende, hvorimod dine vinduesrammer ikke er værd at gemme på, sagde han.

Det tyggede jeg lidt på, og tømreren beroligede mig med, at han jo bare kunne få besked senere, om han skulle køre det hele på lossepladsen eller ej. Så i aftes sad min kone og jeg og diskuterede, om vi havde brug for en udestue, for så kunne jeg måske nok bygge den selv og bruge termoruderne fra husets vinduer.

Det syntes min kone lød som en god ide, og jeg begyndte at lave en tegning over mulighederne. Jeg kom til at tænke på, at vi så kunne flytte vores nuværende terrassedør, som ikke er specielt køn set inde fra stuen, så den kan fungere som udgang fra udestuen til haven eller eventuelt en ny terrasse, jeg så kan anlægge udenfor udestuen.

Det projekt blev vi i hvert fald enige om at arbejde videre med, selv om vi nok også skal tænke lidt på økonomien, for det er ikke just billige vinduer, vi bestilte hos tømreren, for jeg valgte den type, der er ekstra godt isolerende, så jeg satser på, at merprisen forholdsvis hurtigt bliver tjent hjem i form af sparet varmeforbrug.

Jeg besluttede mig i mit stille sind for, at jeg ville prøve at finde en eller anden udstilling af udestuer, som jeg kan besøge for at få gode ideer til, hvordan jeg bygger sådan en, for det har jeg ikke prøvet før. Men det skal jeg nu nok finde ud af, for jeg har i tidens løb løst en masse andre håndsværksmæssige opgaver, som jeg hver er sluppet ganske hæderligt fra.

Kun en enkelt gang måtte jeg tilkalde professionel hjælp til en opgave. Det var, da jeg i vores tidligere hus selv ville sætte en ny facadedør i, fordi den gamle var pilrådden i bunden. Jeg kunne ikke få dørkarmen til at sidde rigtigt, så på et tidspunkt valgte jeg at tilkalde tømreren, som klarede problemet for mig.

Related Posts