Menu Luk

Kæmpe tøjstørrelser

Min kollega, Flemming, vil bruge to uger af sin kommende sommerferie på et højskoleophold. Han faldt over en annonce fra den pågældende højskole, som i sommerferien holder et to ugers kursus for svært overvægtige personer. Ifølge Flemming handler kurset ikke primært om at tabe nogle kilo i løbet af de to uger, men mere om at få nogle redskaber til selv at arbejde vægten ned – langsomt med dermed også med et mere varigt vægttab.

Flemming har haft store problemer med sin vægt hele livet, har han fortalt. Han har været gennem snart sagt alle de forskellige typer slankekure, han har kunnet finde. De plejer også at hjælpe med et ofte pænt stort vægttab til følge, men så går der desværre ged i den, og vægten begynder at stige igen.

Flemming har ofte fortalt om nogle af de problemer, hans overvægt fører med sig. For eksempel vil han gerne dyrke noget motion som led i bestræbelserne på at komme ned i vægt. Han gør det rent faktisk også, men det er et problem for ham at finde sportstøj i store størrelser, så hans motion er normalt indskrænket til det, han kan dyrke derhjemme iført underbukser og måske en T-shirt.

I det hele taget giver det med påklædningen en udfordring af de større, når vægten ligger på godt 150 kilo. Herretøj i store størrelser kan man sagtens få i en del forretninger, fortæller han, men det meste af det hænger slattent på kroppen og er ærligt talt ikke specielt smart i designet. Det er, som om producenterne af tøj i store størrelser til mænd har den holdning, at overvægtige mænd er ligeglade med deres udseende.

Anderledes er det med tøj til store kvinder. Her gøres meget for at designe tøjet, så det virker slankende, men sådan er det ikke med tøjet til os mænd, fortæller Flemming. Det er ikke noget, vi nogenlunde almindeligt byggede mennesker tænker på, men jeg kan faktisk godt forstå, at det er et problem for de store mænd.

Jeg har foreslået Flemming at forsøge sig med at finde noget smartere tøj på internettet, for der må da være nogle webshops, der handler med den slags. Forleden dag fortalte han, at han havde taget min ide til sig, og han havde også fundet frem til specielt en bestemt webshop, som udelukkende handler med tøj i store størrelser. Han fortalte, at man i den webshop kunne købe en del tøj i størrelser helt op til 10XL, hvilket dog er noget i overkanten til Flemming. Han bruger normalt 6XL eller 7XL, har han fortalt.

Det er nogle størrelser, som mange af os slet ikke kan forestille os. Selv svinger jeg mellem størrelse L eller XL, så der er et godt stykke vej op til de størrelser, Flemming er nødt til at finde, når han skal have noget nyt tøj.

Nu håber jeg for Flemmings skyld, at hans højskolekursus i sommerferien vil gøre ham i stand til at opnå et varigt vægttab, så hans problemer med at finde tøj til sig selv kan forsvinde.

Related Posts