Menu Luk

Hæve sænke borde

Skal du i gang med at vælge nye skriveborde til virksomheden, er det efterhånden mere reglen end undtagelsen, at det bliver hæve sænkeborde. Det er dog lettere fejlagtigt at tro, at man SKAL have et hæve sænkebord, hvis man sidder ved skrivebord på arbejdspladsen.

Har man skiftende arbejdspladser, skal man dog kunne indstille arbejdshøjden, og der er jo stor forskel på denne for en på 160 cm, og en der er 190 cm høj. Derfor er hæve sænkeborde uanset det meget smarte valg.

Når der så skal vælges, hvilket specifikt bord eller hvilken bordtype det skal være, er der faktisk yderligere nogle ting, du skal overveje.

Godt med plads og ideel borddybde

Det siger sig selv, at bordet skal være stort nok til, at du kan have dine ting på det. Det vil sige, at du skal kunne have plads til for eksempel skærm (eller skærme), evt. bærbar computer, tastatur, pegeredskab i form af mus, trackpad eller lignende, dokumenter og skriveredskaber. Derudover skal der være plads til, at du kan have dine hænder og arme på bordpladen, og alt dette samtidig med at du kan arbejde i gode arbejdsstillinger.

Du skal også have en tilpas god borddybde. Faktisk skal der være mellem 50 og 70 cm mellem skærm og øjne for, at det er helt optimalt. Samtidig er det vigtigt, at bordet ikke reflekterer lys og spejlinger. Lysreflekser og spejlinger kan være drønirriterende, og derfor skal bordpladen være både mat og lavreflekterende.

Ydermere kan det være en fordel, at bordet har en bue ind på midten, i stedet for at pladen er rektangulær. Udskæringen skal dog ikke være så stor, at den går ud over den støtte, underarmene kan få via bordpladen.

Kontorstolen og god benplads

Et godt skrivebord er ikke meget værd uden en god kontorstol. Og før du indstiller bordet, skal du have indstillet din stol korrekt. Så hav kontorstolen på plads før du anskaffer et hæve sænkebord.

Sørg desuden for at pladsen under dit skrivebord ikke bruges til opbevaring af alt muligt. Du skal altid kunne sidde ordentligt uden at komme i karambolage med ting, der står opmagasineret under dit skrivebord.

Alle de nævnte punkter kan virke som en stor mundfuld, men meget af det giver faktisk sig selv, lige som du formentlig også kan få kompetent rådgivning af sælger. Et godt tip her er at bruge sælger som sparringspartner og at lave din research i forvejen. Har du dén på plads, kan du nemmere vælge de bedste hæve sænkeborde, og dermed er du tættere på den gode kontorplads.

Related Posts