Menu Luk

Billeje blev redningen på vores sommerferie

Der er rigtig mange ting der kan gå galt når man tager på sommerferie, men jeg havde alligevel ikke regnet med at det skulle gå, som det gik os sidste år. Vi havde besluttet os for, at vi ville tage på sommerferie i vores egen bil til Sydfrankrig. Det var ikke første gang vi gjorde det, og det bliver nok heller ikke den sidste gang at vi gør det.Det hele startede faktisk også super godt. Vi tog af sted hjemmefra klokken 04.00 som vi altid plejer at gøre. Grunden til at vi tager af sted på det tidspunkt er, at vi gerne vi undgå den meget trafik der tit kan være nede omkring Hamborg. Vi ankommer som planlagt 06.30 til Hamborg, og kommer igennem i fin stil, uden at vi kommer i alt for meget kø. Vi har altid gjort det sådan, at vi holder temmelig mange pauser på vej ned ad, for vi har for mange år besluttet os til, at ferien starten allerede når vi tager hjemmefra. Vi plejer derfor altid at have kaffe og morgenmad med, og da vi var kommet godt forbi Hamborg, der ville vi lige gøre et stop.

Vi kommer godt i gang igen, og det hele går også super godt. Vi kommer helt til til Lyon i Frankrig, før vi kører forkert første gang. Min man overser nogle skilte, så vi ikke kommer på den motorvej der går rundt og byen, og vi kommer derfor helt ind i byen, hvilket ikke er nogen fornøjelse. Til dem der ikke kender byen, så er det en kæmpe stor by, og hvis man ikke har noget at lave derinde, så skal man lade være med at høre der ind. Nå men han overser nogle skilte, og vi kommer derfor ved en fejl til at køre ind i byen. Det går også meget godt, og hele bilen hjælper min mand med at skilte vognbaner etc. Alle kan godt mærke, at der er en lidt spændt stemning inde i bilen, og vores børn sidder derfor helt stille og siger ikke noget. Jeg tror godt de kan fornemme, at det ikke vil være det rigtige at gøre. Min man kan godt blive lidt sur, hvis man siger noget på det forkerte tidspunkt, og dette var bestemt ikke det rigtige tidspunkt.

På et tidspunkt, der holder vi ved et kryds, og vi får grønt lys til at høre, hvilket vi gør. Desværre så holder der en sporvogn ved siden af os, om ikke ser at der ikke er grønt lys for den, og den starter derfor med at høre. Det betyder så bare, at den kører lige ud i siden af vores bil. Vi får trukket ind til siden, og jeg kan ikke komme ud af bilen i passager siden, for døren har fået noget af et tryk. Jeg kravler derfor ud af bilen i den anden side. Vi kommer dog alle sammen ud af bilen, og noget rystet der begynder vi at snakke om, hvad vi nu skal gøre, for vores bil kan vi ikke forsætte ind. Vi får dog fat i vores forsikringsselskab, og får snakket med dem. Heldigvis så viser de sig fra den gode side, og de tilbyder os straks at finde en leje bil til os, så vi kan forsætte i den. Det siger vi med det samme “ja tak” til, og der går kun omkring 20 minutter, så kommer der en lejebil til os, og vi kan forsætte turen i den. Vores egen bil er så skadet, at vi bliver hentet på en lastbil, og den bliver faktisk kørt helt hjem til Danmark, finder vi senere ud af.

Vi forsætter turen i den lejebil vi har fået, og derfor siger vi,  at vi holdte ferie med billeje. Resten af turen gik heldigvis som planlagt, men vi var resten af turen derned, meget spændte på, om det ville ske meget. Man siger jo altid, at en ulykke sjældent sker alene, og det kunne jo lige passe, at der skulle ske meget på vores tur, det ville jo ikke være til at bære.

Vi havde en helt fantastisk tur, og der skete heller ikke noget på turen hjem, så jo en ulykke kan godt ske alene. Den gang vi kom hjem, der snakkede vi med det lokale værksted hvor vores bil vores kørt til. Det viste sig, at bilen var blevet total skadet, så den blev ikke til bil igen. Vi måtte derfor ud og købe en ny bil, men det er jo bare en materiel ting, så skidt med det siger vi alle sammen. Det skete jo ikke noget med nogen af os, og vi havde jo en rigtig god tur med billeje alligevel. Min mand er dog ikke helt tilfreds med mig, når jeg for at drille ham synger “Der kommer altid en pige og en sporvogn til” – Han kan dog heldigvis godt ser det sjove i den historie nu, men tror ikke jeg skulle have sunget den til ham den gang der lige var sket 🙂

Related Posts