Menu Luk

Terapi til hælspore

Egentlig så er det rart at være tilbage på kontoret efter en lang juleferie. Det har faktisk været 2 vidunderlige uger med total afslappelse sammen med familien. Men nu er hverdagen tilbage. Det er sejt, men også rart at komme tilbage til rutinen.
I går trænede jeg derfor for første gang efter ferien. Det er hårdt tiltrængt. Der er et par kilo for meget, som har sneget sig på i løbet af ferien. Træningen foregår nede i min kælder. Jeg har sådan et løbebånd. Ret praktisk, når man ikke gider at gå ud i regnen.
Så jeg fik mine løbesko på, satte båndet i gang og løb. I en time.

Får nemt hælspore

Efter de første 20 minutter var jeg allerede forpustet. Måtte sætte tempoet ned. Jeg har jo en dårlig erfaring med overtræning. Og den har lært mig, at hvis jeg overanstrenger min fod, så får jeg hælspore. Det var for et par år siden. Jeg var meget opsat på at skulle deltage i et maratonløb. Så jeg trænede for meget. At løbe en maraton er ret krævende. Man skal virkeligt forberede det grundigt. Og langsomt. Jeg havde for travlt, og derfor overtrænede jeg. Som nævnt førte det til, at jeg måtte finde hjælp til hælspore. Det betød selvfølgelig også, at jeg ikke kom med til maratonløbet.

Meget skuffet

Det var en meget stor skuffelse, og jeg er stadig godt sur på mig selv, over at jeg til at begynde med ignorerede smerten, jeg fik. Min smertetærskel er ret høj, så jeg tænkte, at det nok bare var en lille forstrækning af en muskel nede i foden. Så jeg trænede bare videre. Tog nogle smertestillende midler for ligesom at dulme smerten. Men på et tidspunkt blev den for kraftig. Selv over for mig. Jeg kunne faktisk ikke holde ud at tage sko på. Det var en pine for mig at skulle køre på arbejde. Du ved, man sidder der med hælen plantet i bilens bund og vipper kun foden, når man skal bruge pedalerne. Den bevægelse var simpelthen for meget.

God fysioterapeut i Valby

Tanken om, at jeg måske havde brækket en knogle i foden, var nærliggende. Så jeg tog til lægen, som fik lavet både et røgten fotografi og en ultralydsscanning. Han kunne konstatere, at jeg ikke havde nogle knoglebrud. Men han talte om hælsporebehandling. Han forklarede mig, at en hælspore er en alvorlig inflammation i vævet nede ved hælen. Han forklarede mig, at det ville kræve fysioterapi. Han foreslog, at jeg benyttede et bestemt center her i Valby. Jeg fik navn og kontaktinformationer til centeret. Men fordi jeg er lidt mistroisk, så måtte jeg, da lige på nettet for at se, om jeg ikke selv kunne finde et bedre sted, hvor jeg kunne få behandlingen.

Ind på nettet og søge på ”fysioterapi Valby”. Jeg fandt flere behandlere. Læste om deres ydelser og priser. Men min læge havde allerede givet mig kontaktoplysningerne på den bedste behandler. Så jeg ringede op og kom i behandling. Det har taget mig lang tid at komme mig over skaden. Så jeg passer bedre på nu.

Related Posts