Menu Luk

Gardasøen eller Frankrig

Vi er godt inde i vinteren. Her er rent ud sagt hundekoldt. Det har sneet. Ret flot med nyfalden sne på græsplænen. Men den er smeltet, og her er gråt, fugtigt – og som sagt: Hundekoldt. Jeg kunne godt tænke mig at rejse et varmt sted hen. Et eller andet sted i Sydamerika, der har de vel sommer nu. Rio de Janeiro. Tænk, hvor ville det være skønt at gå langs stranden – Copacabana eller hvad den nu hedder. Jeg drømmer om at købe en minibikini, strække min krop på sandet og bare nyde varmen. Men det bliver ved drømmen. Vi skal ikke til Brasilien. Den er jo helt gal med virusset der.

Camping i Frankrig

Men jeg kan da få lov til at drømme en lækker ferie et eller andet varmt sted. Lige som forrige år, hvor vi kørte på camping til Frankrig og besøgte et børnevenligt badeland. Det var et sted i Sydfrankrig. Ikke så langt fra Marseille. Og det var skønt. Og meget varmt. Det var min kærestes idé, at vi skulle køre derned selv. Bare os to. Vi fandt et rejseselskab, som hjalp os med at leje et telt, og så kørte vi bare afsted. Det tog os 4 dage at komme derned. Vi ville jo også gerne se lidt af Tyskland og Frankrig på vejen derned.
Campingpladsen, som vi skulle bo på, var meget velorganiseret. Det var faktisk næsten sådan, at man ikke behøvede at gå uden for pladsen overhovedet. Der var supermarked, en bistro med lækker mad, en god strand og mulighed for at finde skygge, når solen bare stegte en.

Rundt i Provence

Og det benyttede vi os af. Men vi kørte også rundt i landskabet uden for pladsen. Vi kørte op i bjergene. Op til små, idylliske landsbyer, hvor vi selvfølgelig ikke kunne forstå en eneste glose af, hvad de lokale fortalte os, når vi spurgte om vej. Vi fandt smukke steder, hvor vi kunne lave picnic. Vi besøgte da også Marseille, som har en helt særlig atmosfære. Jeg ved ikke, om jeg i virkeligheden kunne lide Marseille. Men det var en spændende oplevelse at være der. Og den bouillabaisse, vi fik, kan jeg stadigvæk smage. Vidunderlig. Ja, det var 14 skønne dage i Sydfrankrig. Jeg må indrømme, at tanken om camping skræmte mig lidt til at begynde med. Men det var altså også en stor oplevelse.

De vil til Gardasøen på camping

Vi brugte meget tid sammen med et andet jævnaldrende par, som vi mødte på campingpladsen. De kommer fra Norge. De var fløjet derned. Vi skriver sammen med dem og har en aftale om at mødes, så snart vi kan rejse frit igen. De har fortalt os, at de er ved at planlægge deres næste ferie. De vil på camping ved Gardasøen. Faktisk så spurgte de, om vi kunne overveje også at komme dertil i den periode, hvor de skal afsted.

Det har vi faktisk sagt, at det vil vi overveje. Vi har dog også skrevet til dem, at vi ikke vil lægge os fast på nogle planer, inden vi ved, om det er sikkert at rejse til Italien. Kør selv er sikkert nok – men vi skal jo opholde os der. Det forstår de. De har selv den samme tanke.

Vi har anbefalet dem også at kigge nærme på Østersøens perle – Bornholm. Vi tror, de vil elske den lille ø.

Related Posts