Menu Luk

Få et bedre liv med løbebånd

Motion er sund. Er du ikke motionist, vil du sikkert være træt af denne sætning, men ikke desto mindre er det sandt. Motion er godt for hjertet, og det er godt for sindet. Der er ingen tvivl om, at det tager tid, og det at svede er måske heller ikke din yndlingsbeskæftigelse. Du kommer dog ikke uden om, at motion er med til at styrke din krop, og det behøver ikke at være avanceret på nogen måde at dyrke motionen.

Gode løbesko

Noget så simpelt som løb er en rigtig god måde at motionere på uden at skal have gang i den store udstyrspakke. Et par gode løbesko er et must, men resten af løbetøjet kan komme til efterhånden, som din lyst til at løbe stiger. Du kan altid starte med at løbe i naturen, men ønsker du også at træne i vinterhalvåret, som ofte er præget af sne og kulde, kan du overveje et medlemskab til et fitnesscenter eller at investere i et løbebånd til hjemmet.

Argumenter for at komme i form

Er du ikke helt overbevist om, at løb er godt for din krop, så følger her nogle argumenter for, hvorfor du skal give dig i kast med det.

  1. Din nattesøvn vil blive væsentlig forbedret af jævnlig løbetræning. Din krop opnår en naturlig form for træthed, som gør, at den finder bedre hvile i løbet af natten.
  2. Løb er også godt for dit immunforsvar, hvis du bare dyrker 30 minutters løb hver anden dag. Du vil blive bedre i stand til at modstå forårsforkølelser samtidig med, at risikoen for hjertekar sygdomme nedsættes. Du skal dog ikke overdrive træningen, da immunforsvaret kan blive svækket, såfremt kroppen ikke får den fornødne tid til at restituere.
  3. Løb kan også skabe fornyet kreativitet på jobbet. Din hjerne vil reagere positivt på en halv times motion hver anden dag, og du vil således blive ladt mentalt op til en ny dag på arbejdet. En halv time på løbebåndet er derfor en rigtig god investering rent arbejdsmæssigt.
  4. Har du overskydende fedt på kroppen, er løb en optimal måde at forbrænde dette på.  Løb er en af de motionsformer, hvor du forbrænder rigtig mange kalorier, og sørger du for at differentiere mellem løb i intervaller og almindelig løb, så vil du forbrænde endnu mere.
  5. Også i de private gemakker kan løb have en positiv indflydelse. Flere undersøgelser påpeger, at sexlysten stille og roligt stiger, efter man er begyndt at løbe. Kroppen udskiller afstressende stoffer under løb, som er godt for både krop og selvtillid. Det er de samme stoffer, som gør, at du også bliver mere afslappet af at løbe. Kroppen udskiller endorfiner under løb, hvilke er kroppens eget lykkehormon.
  6. Ønsker du stærke muskler, knogler, ledbånd og sener, så er løb det helt rette valg for dig. I takt med at du løber, vil disse dele i kroppen blive forstærket med henblik på at blive endnu bedre rustet til at klare stødene under løbeturen.

Løb min ven – løb!

Ovenstående er blot nogle af de gode grunde, der findes for at begive sig i kast med løb. Der er derfor ikke rigtig nogen undskyldning for at lade være med at løbe. Har du fået mod på at give dig i kast med den ældgamle motionsform, kan du enten starte ud i naturen eller overveje at investere i et billigt løbebånd. Som sagt er løb en af de motionsformer, som er hurtigst og billigst at komme i sving med. Og handler det om vægttab og slankekur, skal du bare huske, at du skal vælge den bedste slankekur – for eksempel https://slankeskolen.com/

Related Posts