Menu Luk

Alle de der navne

Min søn, som faktisk er en voksen mand, er holdt op med at ryge. Det er jeg virkeligt glad for. Han har ikke købt cigaretter i mere end 6 måneder nu, siger han. Men jeg ser ham med sådan en tingest i hånden, som han sutter på og så puster, han røg og damp ud. Det er sommetider lidt voldsomt. Det lugter ikke så grimt, som cigaretterne gjorde. Faktisk kan det være en ret behagelig duft. I går var han på besøg, og han dampede på den der tingest. Jeg spurgte ham, om han havde fået en ny deodorant. Det var nemlig en lidt kraftigere duft end den, han plejer at dampe med. Han kom til at grine ad mig.

Dinner Lady

”Mor, jeg er altså ikke 15 længere og bruger ikke deodorant i de store mængder som dengang. Det er en ny e-væske til min e-cigaret. Den kommer fra et firma, der hedder Dinner Lady, og jeg købte den, fordi jeg tænkte, at du måske ville kunne lide duften.”
Jeg vidste slet ikke, hvad jeg skulle sige til ham. Duften var slet ikke ubehagelig. Nej. Men den var ret intens. Lidt sur. Jeg kom til at tænke på citroner, når han dampede. Jeg drejede derfor, samtalen i en anden retning. Forhørte mig om, hvordan hans kone og børn har det. Jeg fik at vide, at de har det godt. Hans kone er især glad for, at han er holdt op med at ryge cigaretter derhjemme. Og han damper aldrig foran børnene. Han får da også at vide, at hun er glad for, at hans tøj ikke længere stinker, at tobaksrøg. Rart at vide, at det går dem godt derhjemme! Bedre med damp end med røg.

Billigere at dampe

Min søn fortalte endvidere, at det er billigere for ham at dampe end at købe almindelige cigaretter, og at han har en idé om, at han nok skal holde helt op snart. Han har fået en af sine venner til også at holde op med at ryge. Han er også begyndt at dampe. Hans ven er blevet meget begejstret. Nyder det og er begyndt at bygge sin egen e-cigaret. Min søn fortalte mig, at hans ven giver ham gode råd om hvilke tanke til e-cigaretter, der er gode, og hvilke der er dårlige. Han fortæller ham også om alle de forskellige dele, som en af de tingester består af. Drip tips. RTA. Mundstykker. Coils.

Jeg var ikke helt med

Jeg forstod ikke halvdelen af, hvad han fortalte og viste mig på sin egen e-cigaret. Jeg var sådan set også ligeglad. Lyttede til hans fortællinger og forklaringer med et halvt øre. Jeg forstod dog, at sådan en elektronisk cigaret kan være et samlesæt af mange små dimser. Jeg er bare så glad for, at han ikke ryger cigaretter længere. Han skal jo have et godt og langt liv. Han skal Ikke ødelægge det med sygdom på grund af rygning. Jeg smilte til ham. Fortalte ham, hvad jeg tænkte. Fortalte ham, at jeg er glad på hans vegne. At jeg er glad for at høre, at det går ham godt derhjemme og på hans arbejde.

Related Posts