Menu Luk

Nyt massageudstyr

massagepistol i brug

For nogle år siden kom der et nyt produkt på markedet: Jeg tænker på massagepistoler. Dengang var en massagepistol meget dyr, og det var faktisk kun forholdt topatleter at få adgang til dem. I dag er massagepistoler næsten hver mands eje. Der findes næsten ikke en familie, der ikke har en massagepistol. Og hvorfor har alle en massagepistol? Ja, det har noget at gøre med, at vi har opdaget, at massagepistoler er gode til at lindre smerterne, der opstår som resultat af spændte muskler. Du kender godt den der smerte oppe ved skuldrene, der kommer hver eftermiddag efter en lang dag foran din skærm på jobbet. Det har selvfølgelig også noget at gøre med, at i dag behøver du ikke at betale en formue for en massagepistol.

De er populære

Vi har taget massagepistolen ind i vores hjem, og vi bruger den. Den blev ikke bare sådan en gadget, som alle har. Den fungerer – og den fungerer godt. Den hjælper os til at komme af med smerten, vi føler. Den giver os den massage på de punkter på kroppen, hvor det faktisk gør rigtigt ondt. Og hvordan fungerer så en massagepistol – rent konkret? Ja, det er sådan en tingest, der ligner et stykke elværktøj, som du kan sætte et hoved på.

Når du så tænder for massagepistolen, så vibrerer og pulserer hovedet hen over de ømme muskler. De bliver ganske enkelt stimuleret til at slappe af. Det er jo nemt. Og det behøver ikke at tage særligt lang tid, førend alle de spændinger, du har oppe ved skuldrene og nakken, forsvinder. Du skal bare lade massagepistolen glide hen over de ømme punkter.

Der er videnskab bag

Der er nogle videnskabsfolk, der har undret sig lidt over, hvorfor massagepistoler virker så godt. De virker nemlig både på ganske små ømme punkter, men også på større flader – fx hele muskelsæt i kroppen. Der er en spændende teori. Det har noget at gøre med, at smerter har frekvenser. Lige som lyd har frekvenser. Og en massagepistol er altså i stand til at ’høre’ smerterne. Om det er en holdbar teori, kan jeg ikke sige. Jeg ved bare, at massagepistoler fungerer, og at mange sportsmennesker bruger dem meget flittigt. De er nemlig gode til ikke kun at løsne spændte muskler. De er også gode til at opvarme muskler, der skal på hårdt arbejde – fx under træning.

Kan bruges til opvarmning også

Der er mange sportsfolk, som bruger deres massagepistoler til at hjælpe dem med opvarmningen inde de påbegynder den egentlige træning. Dels sparer de tid på opvarmningen, fordi massagepistolen simpelthen speeder den op. Når der er god blodgennemstrømning i musklerne og kroppen, så er du nemlig klar til at træne. En massagepistol gør lige præcist det: Den skubber blodgennemstrømningen i gang. Det betyder, at du kan bruge mere tid på selve træningen.

Så: En massagepistol giver dig to store fordele: Den kan lindre dine smerter. Den kan spare dig tid. Men den kan faktisk også være med til at forebygge skader, netop fordi den sørger for, at der er god blodgennemstrømning i musklerne. Og så er der endnu en fordel: Det er ikke et kæmpe stort apparat. Du kan sagtens have den med i tasken.

Related Posts