Menu Luk

Forsinket fly i Italien

Lufthavne i Italien

Kender du konceptet vingårdsferie? Nej? OK – det handler om en ganske anderledes ferieform, hvor du helt bogstaveligt bor på en vingård i Italien. Ikke som vinplukker  -men som gæst i ofte ganske upscale hotelværelser på selve vingården. Nogle steder er der forplejning – andre steder er der tale om små lejligheder med køkken, hvor du så selv kan kokkerere med de geniale råvarer, Italien er så kendt for. Men hvor skal du flyve til i Italien, hvis du skal på vinferie? Mulighederne er jo mange, men det er nemt at overskue her: https://www.rejsepriser.dk/flybilletter/italien/

Lufthavne

Lufthavnene i Italien er i dag alle moderne og komfortable, men også her kan der selvfølgelig opstå forsinkelser. Det er ikke specielt for Italien, selvom italienerne jo i gamle dage havde et ry for at være ganske tilbagelænede, når det handler om at overholde tider. Sker det, skal du være opmærksom på:

Erstatning ved flyforsinkelse

EU lovgivning sikrer, at du er garanteret erstatning, hvis dit fly er forsinket, og der er visse betingelser opfyldte. Bliver du udsat for et forsinket fly, kan du med fordel benytte dig af den gratis tjeneste, som Rejsepriser.dk tilbyder: Erstatning ved flyforsinkelse.

Italien

For mange danskere er Italien lig med Rimini eller området nord for Venezia, hvor turistbyerne ligger som perler på en snor. Det er egentlig en skam, for Italien er SÅ meget mere. Faktisk er Italien et land, der er sammensat af adskillige lande og samlet af Garibaldi i sin tid. Der er enorme regionale forskelle – både når det handler om mentalitet, mad, vin og landskaberne. I det nordlige Italien er der fart på – her er industri og smart business. Omvendt er det sydligste Italien i højere grad landbrugsland og hele tempoet er et andet her – mere afslappet og mere “sydlandsk”.

Spørger du i Napoli, hvor grænsen går til Østrig, vil mange med et skævt smil svare, at den ligger lige nord for Roma. Det meste handler om godmodigt drilleri, men der er faktisk en politisk fraktion i Italien – Lega Nord – der ønsker en løsrivelse af Norditalien fra det fattigere og mindre produktive syd. Det kommer dog næppe til at ske i vores tid – om nogensinde.

Italien består for størstedelens vedkommende af bjerge – en overraskelse for mange, der kun kender til området omkring Venezia. Faktisk er Italien det land i Europa, der har de største områder med bjerge.

Kender du Italien? Har du evt. gode rejsetips?

Related Posts