Menu Luk

Stress på scenen

Jeg er en meget erfaren oplægsholder. Har talt til mange store konferencer, har rejste hele Europa tyndt med mine oplæg. Succesfuld, stærk, på farten. Det er, hvad jeg er. Troede jeg. Der skete nemlig det, at jeg var ved at holde et oplæg ved en konference. Jeg kan ikke huske, hvor det var henne, men det var et rart sted. Arrangørerne var søde og hjælpsomme med at stille en lap‐top til rådighed internet og telefon, så jeg kunne gøre alle de ting, jeg ikke havde nået, mens jeg rejste dertil.

Hjertebanken

Men lige pludseligt under oplægget den eftermiddag fik jeg voldsom hjertebanken og begyndte at svede meget voldsomt. Det var så slemt, at jeg blev nødt til at bede om få minutters pause. Det fik jeg. En af arrangørerne kom hen til mig og spurgte, om jeg havde det skidt. Ja, det måtte jeg sige, at jeg havde. Hun kender mig fra tidligere oplæg, jeg har holdt, og spurgte, om jeg har fået min nattesøvn. Ja, intet problem. Jeg har bare meget travlt og mange ting i hovedet på samme tid.
Efter den lille pause fik jeg holdt resten af oplægget. Men jeg var lidt bekymret. Mit hjerte har aldrig slået så voldsomt før. Jeg fik spurgt konferencearrangørerne, om de kunne anbefale en læge, jeg kunne besøge. Det kunne de.

Til lægen med stress

Jeg tog hen til lægen, som efter få minutters samtale tog blodtryk, lyttede til lunger og hjerte mv. Han tog også en kardiografi. Intet galt. Jeg mener, du har stress. Jeg vil anbefale, at du rejser hjem, tager det roligt i et par dage og sætter i gang med et stresscoaching forløb. Du har arbejdet hårdt, rejse meget, skiftet rutiner i en meget lang periode. Kan du huske, hvilket land du er i? Han var lidt hård i filten at høre på, men han havde ret.

Jeg spurgte lidt ind til, hvor han var uddannet, for han var godt nok skarp. Han sagde, at han havde sit certifikat som stresscoach fra dem her: https://lifeconsulting.dk/stresscoach-uddannelse – og jeg må sige, at han kunne sit kram!

Related Posts