Menu Luk

Solfilm og folie

Min nabo gennem mange år, Gunnar, har ført et noget omtumlet arbejdsliv, kan man roligt sige. Som helt ung uddannede Gunnar sig som typograf på et stort, landsdækkende dagblad. Men han var kun lige færdig med sin uddannelse, da ny teknologi for alvor blev dagligdag i avisbranchen. Man begyndte at producere annoncer på computer, ligesom hele avissider også blev brudt om på computerskærme.

Så der gik ikke mange år, før antallet af typografer i den branche faldt drastisk, og det gik også ud over Gunnar, der mistede sit job på avisen. Han er nu ikke typen, der bare sidder stille og ærgrer sig over at være uden arbejde, så han havde en årrække med mange forskellige jobs, hvoraf nogle havde en vis berøringsflade med hans oprindelige uddannelse.

Reklameskilte

Men for en del år siden fandt Gunnar en ny arbejdsmæssig hylde, da han blev ansat i et firma, der fremstiller reklamemateriale af mange forskellige slags. Gunnar blev i første omgang ansat til at fremstille de mange storformat print, som firmaet laver til sine kunder.

Men Gunnars kreative evner fra den gang, han blandt andet producerede annoncer til avisen, fornægtede sig ikke, så han fik hurtigt en ekstra funktion i arbejdet med at fremstille bilreklamer på folie, som firmaets kunder kunne klæbe på deres arbejdskøretøjer.

Folie til biler

Mange har lidt vanskeligt ved at få sådan noget folie i et vinylmateriale til at sidde helt glat på siden af en bil, så det firma, Gunnar arbejder i, tilbød også sin kunder at montere den film på bilerne, og det blev også en del af Gunnars arbejde, fordi han hurtigt fik lært sig nogle simple tricks til at få folien til at sidde helt glat.

Da firmaet så også begyndte på det, der hedder bilindpakning, var det naturligt også at involvere Gunnar i den proces. Den består nemlig i, at alle en bil lakerede overflader bliver belagt med en tynd folie – oftest med reklameskrift på – som helt dækker bilen, der på den måde omdannes til en kørende reklamesøjle.

Gunnar har tit fortalt mig om, hvor meget han nyder sit nuværende arbejde, fordi det er meget afvekslende og bringer ham i kontakt med mange forskellige mennesker. Og der er masser af tilfredsstillelse i at bringe smilene frem hos kunderne. Når jeg for eksempel er ude hos en kunde for at montere en foliedekoration med dusted folie af en eller anden art, bliver de fleste glædeligt overraskede over, hvor godt det ser ud, så jeg får masser af smil med på vejen, fortæller han.

Og for nogle få uger siden nød jeg selv godt af Gunnars efterhånden mange års erfaring med påklæbning af folie. Jeg har nemlig i flere år været generet af solen gennem et par af vores sydvendte vinduer, og da Gunnar en dag var på besøg, og vi kom til at tale om det, foreslog han, at jeg skulle få monteret solfilm på de to ruder. Han ikke bare skaffe mig filmen til indkøbspris, han monterede den også for mig, så jeg nu kan undvære persiennerne, når solen skinner.

Related Posts