Køkkenudstyr

Køkkenudstyr

Jeg elsker at komme i de der butikker, som sælger køkkenudstyr. Jeg er virkelig helt tosset med det. Det her med at finde et nyt køkken‐gadget, som jeg ved ingen af mine veninder, har, er bare lige mig. Jeg ved godt, at jeg i forvejen bruger mange penge på mit køkkenudstyr. Jeg har lige købt en ny støbejernsgryde, som vil være ideel til simremad. Og det er jeg vild med lige i øjeblikket. Den keramiske gryde, jeg har brugt i mange år, er ved at gå til.

Tid for nye gryder

Så jeg har længe vidst, at nu skulle jeg kigge på gryder. Og det var ikke nemt at vælge. Der er mange lækre gryder på markedet. Man kan få dem i stål, slip-let stentøj, støbejern og selvfølgelig, også andre materialer. Men mit valg faldt på støbejern. Det er godt nok tungt at svinge med, mens man laver maden. Men når det er til simremad, som skal stå i mange timer, så synes jeg, det er perfekt. Men det her med køkken‐gadgets det er jeg altså ekspert i. Min bedste veninde og jeg har en evig konkurrence om, hvem der kan finde de bedste.

Lækkert isenkram

Og da jeg kom ind i butikken for at finde min nye gryde, så kunne jeg naturligvis ikke lade være med også at kigge på gadgets. Det skader jo ikke at kigge. Men ved du, hvad jeg fandt? Det er altså sjovt. En løgkam! Ja. Sådan en man kan bruge til at strimle et forårsløg med. Du ved sådan juliennestrimler. Den er ret sjov. Og helt overflødig. Men den skulle altså med hjem i indkøbsposen. Og jeg har fundet på en god undskyldning for, at jeg købte den i tillæg til gryden. Den kan nemlig bruges til at strimle mange andre grøntsager med. Og vist nok også kød.

Strimle grøntsager

I første omgang skal den bruges til at strimle en masse grøntsager med. Og så skal vi have vietnamesiske forårsruller – med ris pandekager og massevis af stærke chilier. Bland-selv aftensmad til alle. Med en løgkam som trumf-våben. Ja. Og jeg skal lige huske, at jeg skal optage en video af, hvor mange grøntsager jeg får snittet. Den skal sendes til min veninde. Og løgkammen skal være i fokus. Så bliver hun nok lidt misundelig. Ligesom, da jeg så den video, hun havde sendt til mig af sin spiralskærer.

Vi har det altid sjovt med de her videoer, vi sender til hinanden, når vi har fundet et gadget, som er helt vildt. Jeg skal dog også lige have rengjort min nye gryde. Den skal vaskes og gøres klar – det er en lidt langsommelig proces. Du ved sådan med at vaske uden sæbe og smøre og varme med olien og vaske igen. Det kan tage noget tid. Men jeg gør det hellere end gerne. Den skal jo holde i mange år.

Og så skal jeg forresten også huske at tage kød ud fra fryseren, så jeg kan lave en god simreret i overmorgen. Det er jo stadig koldt udenfor. Jeg tænker, at en god gullasch vil være på sin plads.