Menu Luk

Vanskelige injurier

Jeg sad og sludrede med mine to venner fra Brasilien. De ejer et sommerhus her i området, og de kommer tit på besøg. Vi var gået ud for at spise – på en ikke særlig god restaurant, men pyt med det. Det vigtige var, at vi hyggede os. Sammen. Og det gjorde vi.
Vi talte om, at han er ved at lægge nyt gulv i sit hus hjemme i Rio, og at hun i år har produceret 60 kg honning. Hun er biavler og har to stader stående i sin have. Jeg kan forstå, at det ikke er nemt at holde bier. De bliver ædt af en eller anden dræberbi, som er indvandret fra Asien et sted. Så, hun var ret stolt over produktionen, som er meget større end det, de kan forbruge.

Flyrejsen

Vi talte også om, hvordan de havde booket deres flybillet hertil. De havde fundet den igennem et rejsesite på nettet. Det samme site havde også henvist dem til et hotel, de kunne bruge i forbindelse med rejsen hertil. De havde klikket ind på linket, og så at hotellet var fint, og at prisen for den overnatning, de har brug for, var meget rimelig. Så de bookede med det samme, og så viste det sig, at de endte med at betale 40% mere, end hvad de troede. Han var ret knotten og nævnte en del om, at han havde sagt det til hotelreceptionisten, da de ankom. Desværre vidste hotelreceptionisten ikke noget om, hvad han har betalt for værelset. Han kunne kun se, at de havde reserveret og betalt.

Rasende

Det havde gjort min hidsige kammerat fra Brasilien ret sur – ja faktisk rasende. Han fortalte, at han nu, efter næsten 2 måneder her i Danmark, stadig tænker på, at han føler sig snydt af hotellet. Han snakkede meget om, at han vil give en anmeldelse på Trustpilot og skrive, at hotellets ledelse er nogle svindlere, der stjæler folks penge.

Han hidsede sig virkeligt op, når han talte om det. Jeg forsøgte at spørge ind til, om de havde booket hotelværelset direkte via hotellets eget site. Det havde de ikke. Så jeg sagde til ham, at han ikke skulle lave nogle anmeldelser på Trustpilot, hvori han nævner hotellets navn og skriver, at de er nogle svindlere.

Kan ende med en injuriesag

Det kan ende med, at han får en injuriesag på halsen. Jeg forsøgte at spørge ham, om de havde læst sitets handelsbetingelser grundigt, inden de bookede værelset. Det måtte han indrømme, at han ikke havde gjort. Vi talte meget om det. Jeg prøvede at sige – på en pæn måde – at han sikkert har kvajet sig, fordi det er en fast regel i min optik, at man altid læser handelsbetingelserne, før end man trykker på ”køb”, eller ”betal”.

Jeg foreslog, at han laver et tjek på sitet og kigger grundigt efter i deres handelsbetingelser, og hvis han ikke kan finde noget om, at han skal betale 40% mere end den nævnte pris, så vil jeg naturligvis gerne hjælpe ham med at finde en advokat i Horsens eller i området dér, hvor deres sommerhus ligger.

Related Posts