Menu Luk

Linoleum eller fliser

Jeg har lejet et loft. Det ligger på byens bedste sted. Nede ved havnen, og jeg har udsigt ud over hele havnen og bugten til den ene side – og ud over hele byen til den anden side. Det bliver fedt at skulle lave det om til bolig. Loftet er på 450 m2, så jeg får massevis af plads. Det har jeg altid ønsket mig. Jeg vil gerne have masser af plads til at lave store armsving og bevæge mig på. Her er højt til loftet. Vinduerne er store. Her er massevis af lys. Ideelt sted som studio for en maler eller kunstner. Men jeg er hverken maler eller kunstner. Jeg kan bare godt lide ideen om at bo højt oppe i en gammel lagerbygning. Og så er stedet, ideelt til at danse på. Jeg er balletdanser og bruger meget tid på at øve mig.

Ubrugt i mange år

Bygningen har stået ubrugt i rigtigt mange år. Det kan man altså godt se på den, men hele området har været gennem et kvarterløft. Og jeg er da også nødt til at få gjort noget ved loftet, så det kan blive beboeligt. Fx så er jeg nødt til at få lagt noget isolerende på gulvene. Og nogle af vinduerne skal repareres. Det har jeg ikke noget imod. Det skal bare planlægges og gøres. Jeg har tænkt på, om jeg kunne få lagt gulvvarme ind. Det ville være fedt, hvis jeg kunne få det. I det mindste om vinteren. Om sommeren har jeg slet ikke brug for varme. Her er jo meget varmt. Men om vinteren kan her virkeligt godt blive koldt, med den vind, der kommer ned fra Sibirien. En af mine venner foreslog, at jeg bare lagde tæpper på gulvene. Han fatter ikke en dyt.

Tæppefliser eller linoleum?

Tæpper i en lagerbygning? Det passer ligesom ikke sammen. Så hellere noget linoleum. Det kunne faktisk godt komme til at se godt ud. Tæpper – eller tæppefliser kunne måske komme på tale i den del af loftet, hvor jeg ikke danser. Men linoleum kunne helt sikkert godt komme på tale. Især hvis man kan få linoleumsgulve i lyse farver. Ikke den der brune lidt kedelige farve, som jeg husker fra skolen. Ideelt ville det vel være at få lagt et trægulv overalt. Men det er vist en løsning, der ligger langt væk fra, hvad min bankkonto tillader. Jeg er jo ikke rig. Slet ikke. Jeg er bare så entusiastisk og håber naturligvis, at min karriere som danser ikke bliver ødelagt af en ulykke på dansegulvet. Derfor skal jeg have et sikkert gulv lavet. Skridsikkert. Men ikke loddent.

Skal tale med en arkitekt

Jeg tænker, at jeg bliver nødt til at tage fat i en af mine venner, som er arkitekt. Jeg er sikker på, at han kan foreslå en god løsning, der ikke er så dyr. Måske en kombination mellem tæppe og linoleum. Og måske kan jeg få ham til at give mig nogle gode råd med hensyn til gulvvarme og den slags. Jeg vil bare gerne have det ordnet hurtigst muligt. Jeg vil nemlig flytte ind omkring 1. februar til næste år. Gad vide, om han tager telefonen nu. Kl. er 5:30 om morgenen.

Related Posts