Menu Luk

Min elskede hjørnesofa

Jeg er på besøg hjemme hos mine forældre. Jeg har ikke set dem i et år, og de er kisteglade, for at jeg er kommet. Jeg har revet en uge ud af kalenderen og er taget til København for at se dem. Min far bliver 70 år på lørdag, og vi skal feste for ham. Vi har en masse diskussioner om min fremtid. Jeg bor i Tyskland og arbejder som designer for BMW. Ja, jeg er en af dem, som sidder og designer biler. Jeg har altid været glad for biler og jobbet, jeg har nu, er mit drømmejob. Jeg startede for et år siden. Flyttede til Tyskland og fik et nyt liv.

Et godt liv

Jeg kan godt lide det, men savner naturligvis at komme hjem og tale dansk. Min far er meget interesseret i at høre om mine fremtidsmuligheder. Jeg kender dem ikke helt endnu. Jeg har en drøm om at blive chefdesigner for firmaet. Men det vil sikkert tage en del år. Indtil nu går det fint, og jeg er glad for mit job. Lønnen er også god. Og forsikring og pensionsordningerne kunne ikke være bedre. Jeg har undersøgt det hele. Også med A-kassen her i landet.

Familiens hjørnesofa

Lige nu sidder vi i mine forældres hjørnesofa. Vi drikker eftermiddagskaffe, og mor har bagt min yndlingskage, så det kan ikke være bedre for mig. Min far bliver ved med at spørge om mine muligheder. Jeg bliver lidt irriteret på ham. Kan han ikke forstå, at selv om der er gået et år, så er alt forholdsvist nyt for mig. BMW er jo en kæmpe koncern. Det kan være, at jeg bliver sendt til en af produktionsenhederne i Tjekkiet, eller ude i Østen. Hvem ved. Jeg kan ikke svare ham præcist.
Min mor spørger ind til de mere personlige dele af mit liv. Har jeg fundet en sød kæreste dernede? Nej, mor, det har jeg ikke. Jobbet tager al min tid. Jeg vil jo gerne vise, at jeg dygtig til det. Og der er mange, som gerne vil arbejde for BMW, så jeg skal være i topform. Får du ordentlig mad? Spørger hun. Typisk for min mor. Kærlighed og mad. Det er lige hende. Hvad har du fået at spise i dag, er standardspørgsmålet, hun stiller, når jeg ringer til dem. Jeg forklarer hende, at jeg er blevet temmelig god til at lave omeletter – med grøntsager og champignon. Og at jeg sørger for at få morgenmad, inden jeg går på arbejde.

Vi sludrer videre om mine søskende, som jeg ser på lørdag. Mine forældre fortæller mig, at min lillesøster er flyttet fra sin kæreste. Hun bor inde på Vesterbro nu. Sammen med en veninde. Hun kommer allerede på fredag, så hun må sove på sofaen nu, hvor jeg har gæsteværelset. Jeg fortæller mine forældre, at jeg glæder mig til at se hende, og at deres hjørnesofa da er stor nok til, at mindst to mennesker kan overnatte på den. Det burde de ikke bekymre sig om. Jeg skal nok sørge for, at hun fjerner sengetøjet i tide, og at stuen er ren og fin, inden gæsterne kommer ved 13:00 tiden.

Related Posts