Menu Luk

Forhandlinger

Både min mand, resten af familien og mine bedste veninder taler jævnligt om, at de tydeligt kan mærke på mig, at jeg langt om længe er havnet på den rette hylde rent jobmæssigt. Og jeg må da også indrømme, at det er min egen opfattelse, at jeg efter en række år med skiftende arbejde endelig er landet i et job, hvor jeg føler mig rigtig godt tilpas. Efter min uddannelse på Handelshøjskolen havde jeg i løbet af ret få år fire forskellige stillinger i forbindelse med salg og markedsføring, som egentlig passede godt til min uddannelse, men jeg følte mig ikke helt hjemme i nogle af de jobs, så jeg skiftede arbejde med ret korte mellemrum.

Arbejde med kurser

Men så var det, at jeg faldt over et stillingsopslag som underviser på et stort kursuscenter, der primært tilbyder kurser i relation til kommunikation og afsætning. Det gik op for mig, at min ungdoms ønske om at beskæftige mig med undervisning nok ikke helt var forsvundet, for jeg kunne med det samme mærke, at det trak i mig at kunne bruge mine erfaringer og uddannelse til at give noget videre til andre.

Så jeg søgte stillingen og var så heldig at få den, og jeg har i de forløbne snart fire år været glad for at gå på arbejde hver eneste dag, og jeg føler mig godt tilpas i mit job, ligesom jeg også har en klar opfattelse af, at min indsats bliver påskønnet.

Vores firma disponerer over nogle meget lækre kursuslokaler i København – https://mbkkursuslokaler.dk/ , hvor vi dels afvikler vores egne kurser, dels lejer lokalerne ud til virksomheder, der skal have gennemført specielle kurser for deres medarbejdere. I nogle tilfælde bliver vi undervisere også involveret i den sidstnævnte form for kurser, men det hører nu ikke til dagligdagen.

Forhandlingsteknik

Under min uddannelse på Handelshøjskolen var et af mine bedste fag forhandlingsteknik, og jeg kan huske, at min lærer ofte sagde til mig, at jeg måske burde stile efter at blive politiker, for jeg var i stand til at snakke de fleste mennesker til næsten hvad som helst.

Jeg har nu aldrig haft lyst til at blive politiker, men mine evner har jeg alligevel god brug for i dag, for jeg er fast underviser på vores kurser i forhandlingsteknik, som er en fast bestanddel af firmaets kursusprogram. Jeg synes, det er meget inspirerende at lære kursisterne noget om, hvordan man gebærder sig i en forhandling, uanset om der er tale om noget handelsmæssigt eller om det måske handler om en faglig forhandling mellem arbejdsgiver og en organisation for medarbejdere.

Men som sagt beskæftiger vi os meget med kommunikation på vores kursuscenter, og i den forbindelse har jeg også ofte en opgave som underviser på et kursus i præsentationsteknik, hvilket også er noget af det ved mit arbejde, som jeg finder meget udfordrende og inspirerende.

For det er bestemt ikke ligegyldigt, hvordan man præsenterer et nyt produkt eller måske en bestemt type service overfor en potentiel kunde. Den teknik, man anvender i den slags sammenhænge, er ofte afgørende for udfaldet.

Related Posts