Menu Luk

Jeg er buttet

Det var en længe ventet dag. I lørdags. Vi har i lang tid gået og diskuteret med hinanden, om at vi skal på tøjindkøb. Det er noget, som vi begge to hader. Det er grufuldt. Især det her med at stå i et prøverum og forsøge at vride sig ned i et par bukser. Jeg hader det især, fordi jeg altid føler, at jeg mister balancen i de små prøverum. Du ved, man står der på et ben og bøjer knæet for at få bukserne på. Og så ryger balancen. Måske fordi jeg er lidt stor i det. Men vi kom altså afsted i lørdags. Ind til byens gågade for at se på tøj. Jeg har brug for nogle nye bukser, og min kone har brug for nogle nye bluser. Hun er ikke så stor, som jeg er og har nemmere ved at håndtere det her med prøverummene. Det er rart at have hende med. Hun har også god smag, når det gælder tøj og farver, der klæder mig.

Jeg er ikke modemand

Selv er jeg ret dårlig til det her med at finde tøj til mig selv. Jeg kan godt finde på bare at gå i sort tøj. Mest fordi det siges, at sort slanker. Ja, jeg har brug for tøj i store størrelser til damer. Det har du sikkert allerede gættet. Men min kone siger, at det er så kedeligt at se mig gå i sorte bukser og sorte t-shirts. Hun siger faktisk, at det slet ikke gør, at jeg ser slankere ud. Hun siger også, at jeg bør gå på slankekur. Det har jeg forsøgt. Det var ikke nogen succes. Hellere fed og glad end sur og mager.

Fruen hjælper mig en del

Hun gør nu meget for at hjælpe mig med at holde vægten nede. Sørger for, at jeg ikke kommer i nærheden af køleskabet. Hun sørger, for at der er sund og velsmagende mad på bordet og i madpakken. Jeg elsker hendes mad. Og det ved hun godt. Alligevel, så taber jeg mig ikke. Måske fordi jeg ikke rører mig tilstrækkeligt. Jeg cykler godt nok til og fra arbejde. 6 km, hver vej. Problemet ligger bare i, at jeg ikke rører mig på arbejdet. Ligesom mange andre danskere så arbejder jeg ved en skærm på et kontor. Og det er ikke et job, der sørger for, at man holder sig slank. Dengang jeg læste, var jeg slank og fit. Jeg gik jo også til fodbold dengang.

Måske mere motion

Muligvis er det det jeg skal: Få mere motion. Begynde at gå til fodbold igen? De må da have et veteranhold i den lokale klub. En af mine kollegaer går i fitnesscenter. Han har en personlig træner. Han ser godt ud. Sund frisk, stærk, slank. Men fitness er altså ikke lige mig. Det her med at stå ved et eller andet apparat og få udviklet en bestemt muskelgruppe siger mig bare ikke noget som helst. Jeg er teamplayer. Så fodbold vil måske være det, jeg skal have ind på mit ugentlige program igen. Efter en del år, hvor jeg ikke har spillet.

Related Posts