Menu Luk

Loft og hulmure

Søndag aften. Her i begyndelsen af oktober. Vi har ild i pejsen. Hygger os hver især med computerspil, læsning og diverse andre små aktiviteter. Selv sidder jeg i sofaen med mine høretelefoner på og lytter til musik, imens jeg strikker. Min mand læser på sin tablet. Børnene spiller et eller andet spil på Xbox. Jeg lægger strikketøjet fra mig. Jeg er kommet langt. Det bliver en flot sweater. Den er til mig selv. Jeg gider ikke at købe tykke striksweatre længere. Jeg er god til at strikke, og kan lave en sweater på en lille uges tid. Og den vil se ud, som om at det er en professionel, der har lavet den, når jeg er færdig. De næste strikkeprojekter, jeg har planlagt, er sweatre til mine børn. Min mand vil ikke have hjemmestrikkede sweatre. Jeg har eller tilbudt ham, at jeg strikker en kedelig ensfarvet én til ham. Men nej tak. Ok, så må han selv købe sine sweatre.

Bare hygge

Jeg kigger på uret. Det er på tide at lave aftenkaffe og skære kagen ud. Den har jeg bagt her i eftermiddags, og alle glæder sig til at få et stykke. Jeg går ud i køkkenet og sætter vand på kaffemaskinen. Finder æblejuice til ungerne. Skærer kagen ud. Den er fin. Og den dufter dejligt. De to kopper kaffe er brygget færdigt på få sekunder. Jeg tager kopper, glas, tallerkner, juice, kaffe og kage med ind i stuen, og vi samles om sofabordet. Børnene er tilfredse. Min mand er for en gangs skyld ikke stresset over at tænke på, hvad der venter ham på arbejdet i morgen. Vi taler lidt om, hvad der skal ske i den kommende uge.

Han læser om hulmursisolering

Efter at kagen er blevet spist, og vi alle har fået vores søde tand tilfredsstillet, vender vi tilbage til vores små aktiviteter. Jeg spørger min mand om, hvad han læser. Han læser om isolering af hulmure – https://calidi.dk/vi-tilbyder/hulmursisolering/ –  forklarer han. Jeg bliver lidt overrasket: ”Isolering af hulmur?” ”Ja, jeg har ikke villet sige noget om det, men jeg tror faktisk, at vi skal have isoleret alle hulmurene her i huset. Her er jo koldt.” Jeg svarer ikke lige med det samme, men er sådan set glad. Det er et projekt, vi har talt om i meget lang tid nu. Det vil være rart at få det gjort. Vi har jo vidst, at det skulle gøres i mindst to år. Men ikke fået taget os sammen til at få det gjort. Men nu lader det til, at min mand er ved at tage et initiativ til, at vi får det gjort. Og det vil være rart at få isoleringen af hulmurene på plads snart.

Måske også loftet skal tjekkes

Vi taler om, hvornår vi har tid til at få sådan et projekt udført og finder nogle dage i slutningen af oktober, hvor vores program ikke er for anstrengende. Måske skal vi have tjekket isoleringen på loftet også? Ok, det vil fratage mig en undskyldning for at strikke flere sweatre. Men det betyder jo ikke, at jeg ikke kan strikke andre ting. Alle har da brug for halstørklæder og vanter. Og jeg læste faktisk forleden en artikel, der indikerede, at rigtig mange har behov for et tjek af deres energiforbrug i forhold til isoleringsgraden af huset. Det var denne artikel.

Related Posts