Menu Luk

Brusebadet strinter vand

Badeværelse med brusevæg

I har et stort projekt i gang. Jeg fatter ikke, hvordan I tør – lige nu. I har lånt en masse penge i banken og de skal bruges til at få lagt nyt gulv i køkkenet, sat en brusedør i badeværelset op, og en ny bil. Ja, jeg forstår godt argumentet med, at inflationen vil betale lånet. Men jeg er ikke sikker på, at det holder helt. Og er der virkelig en god grund til, at I skifter jeres Volvo ud nu? Ok, det er jeres valg. Egentlig forstår jeg heller ikke, hvorfor I kun skal have nyt gulv i køkkenet. I får jo sådan set ikke lavet en egentlig forandring i køkkenet – fx i form af mere plads eller bedre funktionalitet. Og ja, køkkenet er da flot i forvejen. Så? Ja, det eneste jeg forstår, er jeres idé med brusedøren.

En brusedør fjerner et problem

Det er jo vigtigt, at jeres badeværelse ikke bliver et farligt sted, fordi I alle fire skal i bad hver morgen, og rummet derfor driver af fugt. En brusedør af glas kan absolut bidrage til at begrænse, hvor meget vand, der flyder ud på gulvet. Og ja, den vil sikkert også bevirke, at der er flere af jer, der rent faktisk lige finder skraberen frem og får ’fejet’ vandet væk, så det ikke ligger og lægger kalkpletter på gulvet – hvilket især kan ses på fugerne imellem klinkerne. Egentlig ville jeg anbefale, at I får sat to brusedøre ind i jeres badeværelse.

Jeg har jo lagt mærke til, at brusenichens venstre mur ligesom stjæler en masse lys i hele rummet. Kunne i ikke bruge nogle af alle de penge, I har lånt, til at få revet den mur ned og så sætte to brusedøre op i stedet for. Brusenichen vil bestå, hvis de to døre mødes i et hjørne. I behøver ikke at skulle flytte rundt på armaturer mv. I vil bare kunne nyde, at I har meget mere lys.

Designmæssig lækkert alternativ

Det unge par, der lige er flyttet ind i huset ved siden af, er meget sympatiske mennesker. De inviterede os ind til dem for et par dage siden. Sådan på en drink og lidt snacks. Det var hyggeligt. Og de viste os alle de forbedringer, de har lavet i huset. Faktisk gav det mig en masse gode idéer. De havde fået revet en mur ned, så der kom bedre lys ind i køkkenet. Flot. De havde selvfølgelig også sørget for at få lagt gulvvarme ind på badeværelset.

Men det der arrangement med at sætte sådan en fritstående brusevæg i glas som her op i badeværelset var ualmindelig flot og smart. Det gav en form for afskærmning for, at vandet sprøjter ud over alt, uden at det egentlig så ud som om, at det skulle være en afskærmning.

Den – brusevæggen – forstyrrede slet ikke rummets æstetik eller funktionalitet. Den satte bare en usynlig grænse, hvis man kan sige det på den måde. Det var utroligt. Og jeg er ret sur over, at jeg ikke selv har tænkt på det. Det er en simpel, praktisk og funktionel idé, som mange badeværelser kunne bruge. Både store og små badeværelser.

Mange muligheder med en brusevæg

En brusevæg kan være den helt rigtige løsning, hvis du gerne vil have badeværelset piftet lidt op. Det er nemlig sådan, at du kan få brusevægge i alle mulige forskellige mål. Høje og lave. Lange og smalle. Det er sådan set op til dig. Du kan få en brusevæg, som er fremstillet efter netop de mål, som du har brug for. Det, som du skal gøre, er bare at sørge for at fortælle forhandleren, hvilke mål du ønsker din brusevæg lavet i. Og så skal du måske lige være opmærksom på, at du skal være helt på det rene med, om det skal være en brusevæg af helt gennemsigtigt glas, eller om den skal have en grålig tone.

Related Posts