Menu Luk

Jeg sælger sundt

Som studerende er det dejligt at være sikker på at have et sommerjob, så man kan supplere indtjeningen i den ofte skrantende økonomi, som er de fleste studerendes vilkår. De seneste to år har jeg arbejdet i mere end to måneder hver sommer i en boghandel i den mindre provinsby, hvor jeg er vokset op, og hvor mine forældre fortsat bor.

Det sidste giver mig den fordel, at jeg kan bo gratis, mens jeg passer mit sommerjob. Og arbejdet i boghandelen er jeg glad for. Det er dejligt afvekslende, og jeg holder meget af kontakten til kunderne.

Og dem er der sjovt nok rigeligt af i sommermånederne. Boghandleren har nemlig for flere år siden valgt at satse meget på de forskellige skoleartikler, som mange børn skal have på plads, når det nye skoleår begynder efter sommerferien. Det øger omsætningen i butikken mærkbart, og kunderne er som helhed glade for, at de slipper for at køre til en større by for at finde et ordentligt udvalg af for eksempel skoletasker. Du kan se alle de lækre skoletasker her – og se også de nye specielle børnehavetasker her.

Det er min chefs kone, der er øverstkommanderende i afdelingen med de mange ting til skolebørnene. Det er ikke sådan, at hun står for ekspeditionerne, for det lader hun mig og en anden ”sæsonarbejder” om at klare, men det er hende, der står for indkøb af de mange forskellige skoleting.

Og det kommer skolebørnene til gavn, for hun går meget op i, at tingene skal være ergonomisk korrekte og være fri for skadelige stoffer. Det er helt i tråd med, at hun i deres private husholdning satser meget på økologiske varer, har boghandleren fortalt.

Her i år sælger vi i butikken en ny serie af sunde madkasser. De er alle lavet i plast, men der følger et certifikat med hver enkelt madkasse, der fortæller, at materialet er fri for enhver form for materialer, der kan skade brugerens helbred.

Selv om det ikke er så mange år siden, jeg selv gik i skole, tænker jeg tit på, hvor stor en udvikling, der er sket med sådan en madkasse. I dag er mange af dem delt op i forskellige rum, så man for eksempel kan have frisk frugt med, uden at det skal ligge og afgive fugt til et par rugbrødsmadder.

Der er endda også nogle af dem med plads i låget til et lille køleelement, så den medbragte skolemad kan holde sig frisk og lækker selv på en varm dag.

Netop den bevidsthed omkring kvaliteten af den mad, børnene skal spise i skolen, som de moderne madkasser er konstrueret efter, er noget af det, jeg slår meget på, når jeg skal vise varerne frem for en kunde. For jeg ved jo også godt, at det af og til kan være svært at få ungerne til at spise den medbragte mad, hvis den har ligget i nogle timer og er blevet ret så kedelig.

De fleste af kunderne nikker anerkendende, når jeg viser dem de nye madkassers faciliteter, for som voksne tænker de jo også tilbage på deres egne madkasser i sin tid, og i dem var maden ikke altid lige spændende.

Related Posts