Menu Luk

Hold et godt møde

Når jeg af og til passerer forbi en bestemt bygning på Østerbro i København, tænker jeg altid med glæde og en smule stolthed tilbage til en gang for mere end 20 år siden, da jeg havde en ret kraftig finger med i spillet omkring at få omdannet den tidligere fabriksbygning til et moderne konferencecenter, som i dag er en guldrandet succes for ejerne.

Den gang fik jeg på mit arkitektkontor besøg af indehaveren af bygningen, og han ville gerne have min rådgivning med hensyn til, hvad bygningen kunne anvendes til. Han havde puslet med tanken om at indrette den, så den ville være velegnet for et stort supermarked, men han var løbet ind i en vanskelighed i form af, at der ikke var areal nok udenom bygningen til at leve op til myndighedernes krav om antallet af parkeringspladser til sådan et supermarked.

Da manden besøgte mig i det ærinde, havde jeg ugen forinden skullet arrangere et kursus for en gruppe arkitekter fra provinsen, og i den forbindelse havde jeg erfaret, at det den gang ikke ligefrem myldrede med egnede mødelokaler i København, for jeg havde i hvert fald svært ved at finde et egnet sted til at afvikle det pågældende kursus, selv om der kun var tale om en enkelt eftermiddag. Det var s før jeg hørte om MBK Kursuslokaler: https://mbkkursuslokaler.dk/moedelokale/

Den oplevelse havde jeg i baghovedet, da min kunde henvendte sig og bad mig hjælpe med at finde ud af, hvad den pænt store bygning kunne anvendes til, når det nu ikke kunne blive til et supermarked. Da bygningens beliggenhed er temmelig central og med flere hoteller tæt på, var det oplagt at foreslå manden, at man kunne etablere et konferencecenter i bygningen, som arkitektonisk er ganske spændende med en meget repræsentativ facade ud mod et meget trafikeret strøg.

Min kunde spærrede øjnene lidt op og spurgte noget skeptisk, om der mon var behov for flere konferencelokaler i København. Jeg fortalte ham om min oplevelse ugen forinden, for den tydede da i hvert fald på, at behovet for den type faciliteter på daværende tidspunkt nok var større end udbuddet.

Han tyggede lidt på og sagde, at han ville undersøge sagen nærmere og så eventuelt vende tilbage. Jeg ved ikke helt præcist, hvordan han foretog sin markedsundersøgelse, men han var i hvert fald hurtig til det, for tre dage senere kom han igen og sagde med et stort smil, at han gerne ville hyre mig til at stå for indretningen af et konferencecenter i den tidligere fabriksbygning, som han i øvrigt var kommet ganske billigt til, efter at bygningen havde stået tom i flere år.

Det var for mig som arkitekt en spændende opgave at give mig i kast med, og min kunde havde heldigvis rigeligt med finansielle midler, så det var ikke ligefrem et spareprojekt, jeg skulle have stablet på benene.

Selv om der selvfølgelig var nogle byggetekniske udfordringer, var det i bund og grund en ret nem opgave, fordi der var tale om en bygning i kun et plan, og det færdige resultat blev i hvert fald sådan, at både min kunde og jeg selv var godt tilfreds.

Flere oplysninger: MBK Kursuslokaler

Related Posts