Menu Luk

Afsted til Østen

Om en uge har jeg juleferie. Herligt at kunne slappe af fra job og juleræs. Vi har haft en hård december. Alle gaverne er dog allerede købt, og vores familier har fået dem tilsendt. Vi skal nemlig ikke være herhjemme i julen og nytåret. Vi har besluttet at gøre noget andet i år. Vi tager til Thailand. Og vi bliver væk i 3 uger. Det har været en stor beslutning at tage. Hele vores familie blev temmelig overrasket over at høre, at vi ikke kommer til julefesten og de efterfølgende julefrokoster. Men vi har taget en beslutning, og den respekterer de. Min mor især kan godt forstå, hvorfor vi gerne vil væk fra julen her i Danmark. Som hun siger: Det er trættende med alt den mad.

Billigt til Thailand

Vi har derfor brugt tid på at finde billige flybilletter til Thailand. Vi vil gerne rejse lidt rundt og opleve forskellige dele af landet. Det er jo et kæmpestort land. Med mange forskellige mennesker og landskaber. Vi vil meget gerne opleve den nordlige del af landet. Der skulle være nogle unikke landskaber og folkeslag, som ikke er så, kendte af alle turisterne. Men, vi vil da heller ikke afvise, at det ville være skønt at kunne gå på bare fødder på en skøn palmestrand nede i den sydlige del. Og så er der også noget med, at der er store, kulturelle forskelle mellem nord og syd. Det bliver spændende at se det autentiske og det turistede. Og så skal jeg være ærlig og indrømme, at jeg også har et ønske om at kunne købe nogle originale thai produkter: Silke, krydderier og sølv.

Der er flere grunde til, at jeg vil på indkøb af lige præcist de produkter 1: Jeg elsker at lave mad – og thailandsk mad er meget populært her i familien. 2: Jeg elsker at sy, og da vi skal til bryllup til sommer, så har jeg tænkt mig, at jeg vil sy en festkjole i thaisilke. Sådan i en flot, grøn farve. Måske med et blåt strejf. Jeg ved lige præcist, hvilken farve jeg leder efter. Og går det ikke med at få den syet selv, så kan jeg tage stoffet med ned til skrædderen. 3: Jeg skal have noget pynt til bryllupsfesten, vi skal til. Så det er noget med at kigge efter nogle af de her flotte smykker, som thaierne fremstiller i sølv. Jeg kan godt lide den her eksotiske, etniske stil. Det må gerne være store og tunge smykker. Det skal bestemt ikke være de her små ting, man kan købe herhjemme.

Bangkok – nu kommer vi

Vi har derfor bestemt, at vi skal starte og slutte rejsen i Bangkok. De billige flybilletter til Bangkok, som vi købte i sidste uge, ligger klar. Vi skal bare finde ud af, hvordan vi lettest muligt kommer rundet i landet. Måske med tog eller bus. Hoteller og overnatningssteder har vi fundet og booket. Bekræftelserne på dem ligger også klar. Nu skal vi så bare have vores tøj pakket og så lære et par fraser på thai, og så er det afsted. Jeg glæder mig.

Related Posts