Menu Luk

Stor mode

Efter at have arbejdet i en modebutik lige siden min pure ungdom, tog jeg for knap fire år siden springet og blev selvstændig med min egen butik med modetøj til først og fremmest den unge generation. Jeg blev godt nok advaret på forhånd, for konkurrencen er voldsom på det marked her i byen, men jeg valgte at overhøre advarslerne, fordi jeg troede fuldt og fast på, at min forretning nok skulle blive en succes.

Det er den for så vidt også blevet nu, men det kneb gevaldigt det første par år, og min mand og jeg måtte på et tidspunkt erkende, at vi næppe kunne vende det underskud, vi kørte med, til sorte tal på bundlinjen. Men i stedet for at lukke butikken, valgte vi at satse på et anderledes sortiment, idet vi ændrede butikken til at være en specialbutik for tøj til store kvinder – arkuricurvy.dk

Den ide fik jeg, fordi jeg gennem mine år i branchen har erfaret, at der faktisk produceres en hel del tøj i de størrelser, og jeg vidste på forhånd, hvilke leverandører jeg kunne henvende mig til.

Og det gav faktisk pote lige fra starten, for kvinder har det givetvis bedst med at handle i en specialbutik, hvor de ikke føler, at de skiller sig ud fra de andre kunder, fordi de har temmelig meget på sidebenene. Medvirkende til succesen for vores nye koncept var helt sikkert, at jeg fandt en meget flot kollektion af kjoler til store kvinder, som meget hurtigt blev efterspurgt af de store kvinder her i byen og omegnen.

Jeg brugte en hel del tid på at finde frem til de helt rigtige varer, for min interesse for mode har jeg da stadig, men nu er det altså den lidt specielle mode, der handler om tøj til store piger, som jeg i hvert fald rent forretningsmæssigt interesserer mig mest for, og det sker heller ikke så sjældent, at jeg forsøger at presse mine leverandører til at finde frem til noget dametøj i store størrelser, som er mere smart end det, der generelt er på markedet.

Allerede det første hele regnskabsår efter omlægningen af vores butik, kunne vi konstatere et fornuftigt overskud, hvilket var i stærk kontrast til situationen, da jeg handlede med modetøj i de mere almindelige størrelser.

Og nu har min mand og jeg besluttet, at vi vil udvide forretningen og etablere en afdeling med tøj til store mænd. Det var faktisk lidt af en tilfældighed, der fik os til at tage den beslutning. Der skete nemlig det, at lejemålet i butikken lige ved siden af min blev ledigt, og der er tale om en butik i en tilpas størrelse til sådan en herreafdeling.

Og behovet er jeg ikke et sekund i tvivl om, for man ser jo masser af virkeligt store mænd på gaden hver dag. Så nu er jeg gået på jagt efter leverandører af herretøj i store størrelser, og så snart, håndværkerne er færdige med den mindre ombygning af vores større butik, vil vi åbne den nye afdeling med herretøj.

Related Posts