Menu Luk

Ordentlig tøj til børn i vinter

Det hører bestemt ikke til sjældenhederne, at jeg som pædagog i en børnehave er nødt til at tage en lille snak med en mor eller far om det overtøj, børnene har med i børnehaven, for det er langtfra altid, at forældrene vælger det mest oplagte at sende med børnene. Det er typisk unge førstegangs forældre, der ikke får tænkt sig godt nok om, når tasken skal pakkes.

Sådan et eksempel oplevede jeg i går, da jeg måtte fortælle en ung mor, at det altså ikke er specielt smart at give sit barn en flyverdragt på, når det er sommer. Det var lille Mikkel, der mødte op i en varm flyverdragt i en temperatur på godt og vel 20 grader. Jeg sagde til Mikkels mor, at det ville være alt for varmt for drengen at lege ude i den slags påklædning, som jo ret beset hører vintermånederne til.

Moderen forsvarede sig med, at det var Mikkel selv, der ville have dragten på, for han havde lige fået den. Hun var faldet over et godt flyverdragt tilbud, da hun var på indkøb og havde valgt at købe den, selv om hun godt vidste, at den først ville være rigtig relevant at bruge om flere måneder. Men Mikkel havde været så glad for sin nye flyverdragt, at han havde insisteret på at få den på i børnehave.

OK, det forstår jeg godt, men moderen burde have stået fast og nægtet sin søn at få den varme dragt på. På denne her årstid er det selvfølgelig mest rigtigt med regnjakker til børnene, så de også kan lege udendørs, selvom der kommer en lille byge.

Mikkels mor gav mig ret og lovede, at han ville blive tvunget til at undvære sin elskede flyverdragt, indtil det bliver koldt nok til at bruge den slags. Og hun holdt heldigvis ord, for da Mikkel kom i morges, havde han i sin taske et par regnbukser og en tynd, vandtæt jakke med hætte, som er det helt rigtige at have med i børnehave her om sommeren.

Og det var faktisk heldigt, for vi havde en hel del regnvejr i dag, mens det holdt tørt hele dagen i går, så Mikkel slet ikke behøvede at have den varme flyverdragt på, da de var ude at lege på vores dejlige legeplads.

Til gengæld var den gal med både Mikkels og mange af de andre børn fodtøj. Mikkel havde et par smarte kondisko på, og det er da også udmærket fodtøj i de fleste situationer. Men når det øser ned hele dagen, så går der altså ikke ret lang tid, før sådan et par sko er gennemvædet med vand, og det er bestemt ikke sundt for sådan et par små fødder.

Nogle af forældrene har valgt at have ekstra fodtøj stående fast i vores garderobe, så de ikke skal pakke så meget ned, når ungen skal af sted om morgenen. Det synes jeg er en god løsning, og i betragtning af, hvor lidt man skal give for et par gummistøvler til børn, er det ikke en dyr løsning.

Related Posts