Menu Luk

Låsesmeden er din ven i nød

Mindst én gang i livet kommer de fleste ud for det, der netop ikke må ske, nemlig at man kommer til at smække sig selv ude af lejligheden, har tabt den vigtige nøgle eller låsen ganske enkelt er rusten og pludselig ikke virker, som den skal. I dagligdagen tænker vi ofte ikke nærmere over det, men vi er dybt afhængige af vores nøgler, og kan vi pludselig ikke komme ud eller ind, er det et stort problem.

En ulykke kommer som bekendt sjældent alene, og problemer med låsen opstår ikke sjældent midt om natten efter en våd aften i godt selskab, eller på et tidspunkt, hvor man simpelthen har ekstra travlt. Her det det rart at tænke på, at låsesmeden som regel ikke er mere end et telefonopkald væk, og som oftest kan stille på adressen relativt hurtigt og løse problemet for dig.

Låsesmeden

Mest tryghed med en lokal låsesmed

Hvis du er så heldig at have en lokal låsesmed i nærheden, kan det føles ekstra trygt. Det er trods alt en tillidssag at lade et fremmed menneske rode med ens lås og dermed personlige sikkerhed. Bor du på Østerbro, kender du næsten med garanti låsesmed Sesam, der har været i faget og i området siden 1938. Du finder dem på Østerbrogade 120-122, 2100 København Ø. Sesam er i øvrigt i dag medlem af kæden Mejlshede Gruppen, som servicerer hele Københavnsområdet.

Som mange andre låsesmede tilbyder Sesam også døgnvagt. Hvor som helst og når som helst du står med et akut problem, kan du få fat på låsesmeden, som i mange tilfælde kan være hos dig i løbet af en halv time eller måske endda hurtigere. Det afhænger selvfølgelig lidt af den aktuelle belastning, men typisk går det meget hurtigt.

Låsesmeden løser mange andreopgaver end lige oplåsning

De fleste forbinder først og fremmest ordet låsesmed med arbejdet med låse og nøgler, og det er da også traditionelt fagets kerne. I dag omfatter låsesmedens opgaver dog stort set alle aspekter inden for sikring, herunder også opsætning og servicering af alarmer og videoovervågning. Mange låsesmede har også tømrere ansat, som eksempelvis kan hjælpe med en hurtig midlertidig løsning, hvis en rude er blevet smadret, eller der på anden måde er akut behov for sikring af et område.

Låsesmeden kan også hjælpe med opsætning af de såkaldte ”dørspioner”, men de afløses dog i stigende grad af dørtelefoner, som låsesmeden dog også gerne hjælper med. I sin mest primitive form er en dørtelefon blot et samtaleanlæg, som forbinder lejligheden med den låste dør til opgangen. Hvis der bliver ringet på, kan du via dørtelefonen sikre dig, at det er en person, du ønsker at lukke ind. I så fald trykker du på en lille knap, som via en elektrisk låsemekanisme åbner hoveddøren, så personen kan komme ind i opgangen og op til din dør. På den måde slipper du for selv at skulle ned ad trapperne for at lukke op. Dørtelefoner fås i dag i meget avancerede udgaver, som også har kamera indbygget.

I vores moderne tidsalder er en lås ikke længere blot en lås, men ofte et stykke avanceret elektronik. Eksempelvis bliver de traditionelle nøgler i stigende grad erstattet af elektroniske låse, som enten betjenes via tastaturer eller små fjernbetjeninger. Princippet bruges også i meget store systemer i institutioner og erhvervslivet, hvor bygningens døre indgår i et adgangskontrol-system, der er styret af computere. Alt dette hører også til arbejdsområdet for den moderne låsesmed.

Related Posts